Våra agenturer i Paris

av | jan 23, 2020 | Okategoriserade

*reklam för egen verksamhet*

Den främsta anledningen till årets första mässa för min del, Maison & Objet i Paris var att två av våra agenturer fanns på plats för att visa upp årets nyheter.
Agenturerna är italienska Ethimo som vi haft agenturen för i ca 5 år och de har iallafall enligt mig, marknadens finaste designutmöbler med flera kollektioner som är designade av namnkunniga designers och produkter med allt ifrån  mindre cafémöbler till stora möblemang med loungemöbler, parasoller, utemattor, belysning, accessoarer osv och allt så att det går att kombinera till sin egen stil.
Den andra agenturen i fråga är en nykomling som vi började arbeta med efter höstens upplaga av nyss nämnda mässa, nämligen franska Home Spirit som tillverkar jättefina soffor, fåtöljer, kuddar, puffar osv men mer om dem längre ner i inlägget.

Ja vi startar hos Ethimo och här ovan en glimt av en av mina favoritkollektioner, Grand Life som lanserades under 2019 och bara är helt underbar både när det gäller själva designen, färgsättningen och inte minst materialvalen.

Har du missat denna fina kollektion så kika HÄR

En annan favorit är stolen Agave som både finns som vanlig stol och som loungestol.

Agave kan du spana in HÄR

I Ethimo’s sortiment ingår även en massa fina belysningsarmaturer  se HÄR i olika stilar och både för fast installation och som är ovan uppladdningsbara med solceller.
Ovan i bild ser vi nyheten Milk som drivs av solceller och ser ut som e gammaldags mjölkkanna samt uppladdningsbara lampan Lucerna designad av Luca Nichetto.

Älskade btw deras monter i Paris med hängande gröna växter!
Ethimo gör alltid fina påkostade utställningar och finaste och största montern gör de under Salone del Mobile i Milano varje år (Ethimo’s hemmaarena) och då även med påkostade designutställningar runt om i staden.
Vid detta tillfälle visar de upp de upp alla nyheter som kommer nästa år, dvs nu i april kommer de att visa de produkter som kommer ut till försäljning i Sverige under 2021.

Förra året visades således kollektionen Rafael designad av ingen mindre än stjärndesignern Paola Navone upp, Paola Navone var ju Guest of Honor vid Stockholm Design Week för något år sedan och har tex designat en massa fint för Gervasoni inklusive soffan Ghost som de flesta känner till.

Så avslutar jag inslaget från Ethimo’s monter med stolen Kilt tillverkad av finaste teak och lindat rep, en storsäljarfavorit som nu i år även finns i en lounge-stol och även med ett tillhörande bord i samma stil.

Så vidare till vår nya franska agentur för sittmöbler, Home Spirit som är ett varumärke som jag verkligen ser fram emot att jobba med framöver.
Ett familjeföretag sedan 50 år tillbaka som tillverkar jättefina soffor i egen fabrik i Frankrike och med bla linnetextilier som tillverkas av franskt lin.

Så många fina och trendriktiga kulörer och strukturer att välja mellan!
Jag ska själv beställa en ny soffa och mitt största problem just nu är att komma till skott och välja textil till soffan….bagarns barn osv…
Skulle du vilja beställa en soffa från Home Spirit så finns redan nu hos tex Artilleriet i Göteborg, Oscar & Clothilde i Stockholm och snart hos Olsson & Gerthel i Malmö mfl, så i några av Sveriges bästa inredningsbutiker med andra ord!

Det här var kanske inte de finaste eller bästa bilderna som jag lagt upp här i bloggen men tänkte att jag ville visa Dig en glimt av vad jag arbetar med förutom allt kring bloggen och mitt instagramkonto.
En hel del arbete som du säkert förstår men jag är ju inte ensam om agenturerna utan här arbetar även min man som arbetat med möbler och utemöbler hela sitt liv så vi är ett bra team.

Ha en fortsatt fin dag!

 

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen » Inredningsnyheterna v.04 /2020 från Maison & Objet

    […] Jag har ju redan visat och berättat om agenturerna i fråga och det inlägget hittar du HÄR om du nu skulle ha missa detta. Den laxrosa kulören i folk nyanser som du ser här hos vår […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *