Vårpepp eller depp?

av | jan 9, 2020 | Livet

Hej Fina bloggkompis!

Det här inlägget blir återigen ett inlägg av det lite personligare slaget, och rubriken här ovan avslöjar ju faktiskt ämnet.
Jag vet inte om det var igår eller i förrgår som jag hörde snabbt på TV att det faktiskt är en hel del människor som påverkas av att det är ett nytt år, högre tempo än på hösten, vårljuset som så sakta kommer, och inte påverkas direkt positivt utan som faktiskt blir trötta och lite nedstämda istället för pigga och uppåt som man kanske tror att alla blir.

Jag är alltså inte ensam även om man kan få för sig det inte minst när man kikar runt på Instagram där ”alla” tycks vara på topp pigga och utvilade efter julledigheten och med 100 spännande projekt som komma skall, ja jag tror faktiskt att min depp har blivit värre de senaste åren pga allt man ser och hör på sociala medier där allt till synes är perfekt på alla sätt…
Jag tillhör dem som tycker att omställningen från ombonat och mysigt, till full fart och fläkt faktiskt är riktigt jobbig och hellre vill stanna kvar i det där andra lugna och sköna ett tag till.
Inte så att jag deppar ihop fullkomligt och drar en filt över mig, men jobbigt tillräckligt för att det ska påverka mig en smula i det dagliga.

Och på tal om filt, favoritfilten här ovan finns HÄR i vårens kulör (adlink) och sammetskudden HÄR  (adlink) om du är sugen på dessa till ditt hem.

Jag vet inte riktigt vad det beror på, men det är samma känsla varje år vid den här tiden, och det känns så motsägelsefullt och fel att känna sig deppig och trött när ”alla andra” tycker att livet äntligen leker igen.
Men, det är faktiskt skönt att veta att man inte är ensam om att känna så här, och det är av samma anledning som jag delar med mig av detta här i bloggen.
Mitt förhållningssätt till det hela är att försöka att inte tänka så himla mycket på att det är fel att känna sig så, jag försöker vara snäll mot mig själv och omger mig med sådant som jag tycker om, tex uppiggande färger, äter bra mat, gör min yoga, sover när jag behöver det, bokar en resa till värmen  osv.

Förra året bokad jag årets första semesterresa på tok för sent och inte förrän i maj och då blev deppigheten värre, så av det har jag lärt mig att vi borde åka iväg snart.

Det blev som sagt ett lite personligare inlägg än merparten här hos mig…kanske känner du igen Dig en smula i det jag skriver eller oxå känner du precis tvärtemot?
Jag tänker att ju fler som sänker garden och verkligen delar med  sig av sådana här tankar, ju lättare kan det kanske bli när man känner att man känner att man inte är unik i sitt tankesätt?
Bilderna här i detta inlägget passade jag på att ta igår när det var lite solljus här hos oss, idag har det däremot varit grått och trist hela dagen.
Den vita sammetskudden med taktilt mönster är en storfavorit som jag har flera av och den finns HÄR (adlink) precis som den grå sammetskudden med innerkudde av dun  (adlink) som skymtar fram där bakom.

Ha nu en fin kväll!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *