Inredningsnyheterna v.49 /2019

Då var det ännu en gång dags att spana in de inredningsnyheter som hamnat under min radar under den gångna veckan, vecka 49 i 2019 som börjar gå mot sitt slut.

För någon vecka sedan visade jag upp den nya bordsserien Lunaria designad av Claeson Koivisto Rune för DUX, och nu är det dags för ännu en nyhet. Dux lanserar nu nämligen deras stol Sam i tre nya färger och med en ny sitthöjd: Camel, Pearl och Truffle i läder Naturale.

Louise Christ har designat en ny ljusstake för värmeljus som döpts till ”Fire Balls” för Morsø.

Designföretaget Blomus har lanserat en serie nya avlastningsbord och satsbord tillverkade av stål och som bär namnet Fera.
Borden är tillverkade i stål med slimmade, eleganta linjer utan distraherande dekorationer eller extravagans och  idén bakom designen är att låta böcker, lampor eller annan inredning få en central plats och skina i sin egen glans.

Dariaserien från PotteryJo som lanserades 2017 har fått två nya glasyrer, Sienna och Bordeaux, där man arbetat med en engob, en färgad lera som målas på keramiken innan den doppas i glasyren och bränns. Resultatet blir en färg med levande yta, där varje produkt blir unik och ger än mer personlighet till ditt dukade bord.
Under våren 2020 lanserar varumärket även ugnsformar och delar i stengods som får ta plats i nyss nämnda serie.


Gränsöverskridande samarbeten mellan inredning och mode är ett vanligt inslag sedan några år tillbaka, och senast ut i raden ser vi tredje upplagan av Tiger of Sweden’s Objects med en serie handgjorda limiterade vaser med namnet Pilglas och munblåsta av Lennart Nissmark i Studio Glashyttan in Åhus.
Kollektionen innehåller  43 unika munblåsta vaser designade av  Studio Trojka and Jonas Larsen och 30 av de 43 vases används I deras egna butiker medan 13 stycken finns till försäljning via hemsidan eller i butiken på Biblioteksgatan i Stockholm.

Kristina Stark är aktuell med  saltglaserat stengods i samarbete med Keramiskt Center i Höganäs och drejarmästare Anders Johansson. Läs mer om samarbetetHÄR

Belysningsföretaget Nuura har gått samman med Brdr. Krüger i Köpenhamn och skapat stämningsfull belysning i deras nya showroom. Ett showroom med inredning, konst och belysning i fin symbios inhyst i en före detta antikvitetsbutik och som nu inretts av designstudio Bunn.

Och här ännu ett samarbete mellan inrednings och modevärlden i form av Peak Performance X Desenio som släpper en kollektion med fotografier som inspirerar till äventyr.
Desenios Peak Performance Collection består av 7 motiv tagna av fotograferna
Alric Ljunghager, Adam Klingeteg, Arthur Ghelini and Oskar Enander.

FermLiving introducerar Braided Lampshades-serien som med sina 70-tals referenser ger ett varmt och levande ljus.
Lampan kommer i tre olika former Belly, Bottle och Lampshade.

Och ännu en belysningsnyhet i form av handvävda lampserien Bonbon designad av Ana Kraš för danska Hay.
Läs mer om Bonbon HÄR

Pantone har presenterat Color of the Year 2020 som blir Classic Blue! En tidlös och elegant kulör som du kan kika närmre på HÄR  och inspiaton med denna trendkulör HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.