Garde Hvalsoe Design Tour 2019

av | okt 17, 2019 | Annons, Sponsrat inlägg/reklam

*inlägget är skrivet i samarbete med Georg Jensen och Garde Hvalsøe *

Idag tänkte jag visa dag två av designturen i Köpenhamn som jag deltog tillsammans med  Georg Jensen och Garde Hvalsøe , en tvådagars designtur tillsammans med en grupp internationella influensers och dag ett om du missat denna kan du läsa om HÄR
I det förra inlägget var det stort fokus på Georg Jensen och deras historia och spirande verksamhet idag över 100 år sedan företaget så dagens ljus ,och i detta inlägget blir det därför en massa bilder från dagen hos Garde Hvalsøe.
Ett företag som jag visste betydligt mindre om än Georg Jensen, men det blev det snabbt ändring på!

Efter frukosten på hotellet blev vi hämtade med buss för en timmes färd ut till deras produktionsställe mitt ute på landet, en liten snickerifabrik där alla deras inredningar till kök, badrum och andra specialsnickerier tillverkas med stor yrkesskicklighet.
Garde Hvalsøe startades för 20 år sedan med visionen att skapa unika inredningar med stort fokus på rena material och hållbar design för generationer.
Företaget som i dag drivs av tre möbelsnickare och en arkitekt med stor kärlek till den nordiska design- och hantverkstraditionen, har verkligen på den ändå relativt korta tiden satt Garde Hvalsøe på den danska designkartan med deras produkters säregna karaktär.

Vi fick en lärorik rundtur i den lilla fabriken och fick se och lära oss allt om de olika träslagen som de använder till produkterna, hur trät måste behandlas osv för att hålla för generationer, hur de olika delarna till deras omtyckta ”Snickarkök” tas fram och ja, i stort sett från träplanka till färdig köksinredning.
Så himla intressant och lärorikt att få se riktigt hantverk, och inte minst att få uppleva hur stolta snickarna var över deras arbete.

Köksmodulerna som i grunden ser ut enligt ovan och sen kan kombineras i det oändliga med hjälp av storlek, träslag, detaljer som bänkskiva, osv levereras i ett stycke och lyfts på plats med kran eller liknande om det behövs!
Företaget levererar kök och inredningar till hela världen och även till en rad olika specialprojekt som tex danska Dinesens Showroom  i Köpenhamn.

Efter rundturen bjöds vi på lunch som var så god att jag inte ens hann med att fotografera den, men jag kan berätta att det var en mättande soppa med toppingbuffé där man själv kunde välja olika grönsaker osv.
Ett tips att ta till hemma om man vill gör en lite ”roligare soppa”!

Därefter begav vi och åter in till stan och till Garde Hvalsøe’s fina showroom för att kika lite på de färdigaköken och badrummen som finns på plats där.
Ett jättefint och välkomnande showroom som jag vart kan rekommendera dig att besöka om är i Köpenhamn.

Där var det uppdukat till Afternoon Tea med massa gott att äta och givetvis var det produkter från Georg Jensen som stod för själva inramningen av det hela.
Bernadotte-termosen designad av Sigvard Bernadotte är ju en fin klassiker som jag har hemma i mitt kök och just denna kan jag tipsa dig om att du hittar tex HÄR och även våningsfatet från samma serie hittar du HÄR
samt vattenkaraffen ovan finns HÄR 

Även dag två fick vi besöka ett fantastiskt fint privathem som bjöd på en inredningsupplevelse utöver det vanliga.
Den här gången var det ingen mindre än modedesignern Suzanne  Rützou (ursprungligen Bruuns Bazar och senare egna märket Rützov A/S) som öppnade upp dörrarna till sin bostad till huset på Østerbro designat av arkitekten Vilhelm Lauritzen som ursprungligen bodde där.

Självklart hamnande vi i köket (var annars) och fick höra lite om Susannes bakgrund, hennes kärlek till huset och till köket i synnerhet.
Ett kök från Garde Hvalsøe som är ca 20 år gammalt och fortfarande så himla fint tack vare de gedigna materialen och den tidlösa designen.
Köket finns där av en anledning, Susanne köpte nämligen huset av grundaren av Garde Hvalsøe som också var på plats och tillsammans berättade de den roliga historien om hur själva överlåtelsen gick till, men det är en för lång story för detta inlägget…
Men, otroligt kul att få ha upplevt hela processen från tillverkning till färdigt kök, och sen även att få uppleva ett kök som älskats av många under 20-års tid och still going strong.

Ett hem som jag föll handlöst för, ja både arkitekturen med de stora industriella fönsterpartierna, golven, den öppna spisen och den prunkande trädgården utanför var helt fantastiskt att fånga del av.

Inredningsstilen kan man väl beskriva som boemromantisk med tydliga inslag av sakletarlusta då massor av ting från Susanne’s resor till världens alla hörn och besök i vintage och loppisbutiker fått flytta in i hennes hem och där samsa med vintageklassiker både när det gäller möbler och belysning.

Även i badrummet fanns det en fin förvaringsmodul från Garde Hvalsøe och kunde såklart inte låta bli att förundras över alla de fina gröna växterna som fanns i hela huset.
Jag hittade förresten ett reportage i danska ELLE som du kan kika på HÄR där hittar du både en intervju med Susanne Rützov och ännu fler tjusiga bilder från hennes hem.

Det var allt från två dagars designtur i Köpenhamn, två riktigt härliga dagar som jag kommer att minnas länge!
Hoppas du gillade att hänga med på hörn.

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *