Georg Jensen Design Tour 2019

av | okt 15, 2019 | Annons, Sponsrat inlägg/reklam

*Inlägget är skrivet i samarbete med Georg Jensen*

Som jag berättade i förra veckan, och som du kanske såg via Instagram,  så var jag inbjuden av Georg Jensen och Garde Hvalsøe  för en tvådagars designtur tillsammans med en grupp internationella influensers, ja t om en tjej från New Zeeland deltog!
Två händelserika, lärorika, inspirerande och trevliga dagar tillsammans med likasinnade design- och inredningsentusiaster, ja inte minst sällskapet bidrog till det hela det är alltid kul att knyta nya bekantskaper, och lite mer exakt så var det följande som deltog:

Marianne –www.instagram.com/_mariannejacobsen_
Sarah –www.instagram.com/sarah_cocolapine
Niki –https://www.myscandinavianhome.com 
Freya and Rebecca www.scandinaviastandard.com
Abi –www.thesefourwallsblog.com
Fiona –www.thedashingrider.com
Hannah www.hannahinthehouse.com
Selina –www.instagram.com/selina.lauck
Caroline –www.septemberedit.com
Thomas –www.thomasfalkenstedt.com
Michelle –www.thedesignchaser.com
Kasia –https://my-full-house.com/

Det blev ju av förklarliga skäl en hel massa bilder under de båda dagarna, så för att göra det hela lite mer ”lättsmält” så har jag delat upp det på två dagar, och startar med den första dagens händelser med fokus på Georg Jensen i detta inlägget!

Som sagt, första stoppet blev hos Georg Jensen och deras huvudkontor i Köpenhamn som även inrymmer en silversmedja, där specialtillverkade produkter tillverkas av skickliga silversmeder enligt konstens alla regler, ja de riktigt avancerade föremålen kan ta upp till ett halvår eller mer att göra.
Där fick vi en rundvandring och ta del av Georg Jensens historia, en visning av arkivet med forna designskatter och även lära oss en hel del av de specialuppdrag som Georg Jensen gör tex för Danska Kungahuset och vilka designers som de samarbetar med idag.
Namnkunniga designers som Henning Koppel, Arne Jacobsen, Sigvard Bernadotte, Vivianna Torun Bülow-Hübe, Patricia Urquiola, Marc Newson mfl och senaste designsamrabetet med Bernadotte & Kylberg som jag återkommer till lite senare.
Kort sammanfattat så är ju Georg Jensen  ett anrikt designföretag som grundades av silversmeden Georg Jensen redan år 1904 med traditionellt hantverk och stor yrkesskicklighet som grundpelare, men som även hängt med in i den nya tiden med nyskapande design och produkter som ligger helt rätt i tiden både när det gäller inredningsdetaljer och smycken.

Att kliva in i silversmedjan och spana in alla verktygen och smedernas arbete var som en helt ny värld!
Tänk att sitta där och arbeta med händerna och kanske hålla på med samma sak i flera månader! Gediget hantverk och mycket tålamodskrävande.

Våren 2019 presenterades nylanseringen av den magnifika Tureen 270 i  Art Nouveau-stil, designad år 1918 av mästersilversmeden Georg Jensen själv.
Ett föremål som endast tillverkats i en enda utgåva för 100 år sedan får nu åter se dagens ljus, och den tjusiga bordsdekorationen är resultatet av ett minutiöst hantverk förenat med ädla material och ett rikt skandinaviskt designarv.

The Bed är en av de senaste produkterna hos Georg Jensen som är både ett skulpturalt föremål och en funktionell pryl som uppmuntrar oss att lägga undan mobiltelefonen och istället umgås med våra nära och kära.
Det handgjorda silverföremålet är designat av designduon Elmgreen & Dragset på uppdrag av Georg Jensen och har endast gjorts i ett fåtal exemplar,  ett lysande exempel på de specialdesignade och extravaganta produkterna som görs utöver butikssortimentet.

Och på tal om extravagant visste du att Georg Jensen på uppdrag av det Danska Kungahuset tillverkar alla medaljer och ordnar som de delar ut?
Ett fint och ärofyllt uppdrag som kräver stort ansvar och yrkesskicklighet.

Sen var det dags för en både vacker och välsmakande lunch som vi åt vid ett bord dukat med idel produkter från Georg Jensen och med blombuketter som var helt underbara.
Själva maten bestod av en modern tappning av klassiska danska smørrebrød lite mindre och med lite lättare pålägg än annars och min favorit var helt klart avokadomackan samt en annan variant med kycklingsallad.

Efter lunchen var det dags för en presentation arv en av Georg Jensens senaste kollektioner Helix, en fin kaffe-och teservis i rostfritt stål designad av ingen mindre än den svenska designstudion Bernadotte & Kylberg.
Oscar Kylberg var på plats och berättade om själva designprocessen och tankarna som för dem fram till den slutliga kollektionen.
Så himla fint alltihop, och lite kul ändå att Prins Carl Philip precis som sin föregångare Sigvard Bernadotte nu har en termoskanna i Georg Jensen digra sortiment.
Sigvard Bernadotte som du säkert känner till var förresten konstnärlig ledare hos Georg Jensen efter 2:a Världskriget innan han startade sin egen designverksamhet i början av 60-talet.

Efter besöket hos Georg Jensen var det dags att bege sig till ett lite hemligt hem vars ägare öppnade upp dörrarna för oss så att vi kunde få stiga in och ta del av inredningsdesign utöver det vanliga både när det gäller själva arkitekturen och inredningen i sig.
Wow!
Ett hem inrett i en gammal magasinbggnad fördelat på på fyra våningsplan, det ena mer häpnadsväckande än det andra och med synliga takbjälkar och utsikt ut mot Operahuset.
Vi hade även fritt fram att fotografera hela hemmet och dess detaljer, och hade någon utomstående fått syn på oss allihopa där bakom varsin kamera på jakt efter de rätta vinklarna , jo det såg nog lite roligt ut gissar jag.
Många bilder blev det…

Det bjöds även på härlig afternoon-tea i det maffiga köket med en stor köksö i svart marmor.

Badkaret i master bedroom…ja vad ska man säga?

HELT MAGNIFIKT!

Hemmet tillhör konst och designsamlaren Thomas Schlosser Svendsen som driver Klassik Copenhagen och även fastän vi tillbringade nästan två timmar i det fantastiska hemmet, med hur mycket fin möbeldesign osv att insupa, så var det svårt att slita sig därifrån när det var dags att bege sig iväg igen.

Kvällen tillbringade vi hos Garde Hvalsøe  i deras showroom i Köpenhamn där vi åt en riktigt god middag tillsammans vid vackert dukade bord.
På tallriken ovan ser du förrätten som var en kall, vegetarisk soppa med så många goda smaker att det är svårt att beskriva.
Innan dess åt vi goda och roligt presenterade snacks och senare en varmrätt med fisk och kål samt även dessert som tyvärr inte kom med på bild, så vi blev sannerligen riktigt mätta och belåtna.
En riktigt härlig dag som avslutade på designhotellet Hotel SP34 för att vila ut inför dag två då det var dags att fokusera på Garde Hvalsøe, men mer om detta senare.

4 Kommentarer

 1. Inredningshjälpen » Garde Hvalsoe Design Tour 2019

  […] tillsammans med en grupp internationella influensers och dag ett om du missat denna kan du läsa om HÄR I det förra inlägget var det stort fokus på Georg Jensen och deras historia och spirande […]

  Svara
 2. Inredningshjälpen » Inredningsnyheterna v.42 /2019

  […] jag berättade under min vistelse hos Georg Jensen i Köpenhamn så relanserar de  nu i höst den ikoniska design-terrinen Tureen 270 som designades av  Georg […]

  Svara
 3. Inredningshjälpen » Årets Julklapp 2019

  […] Jag fångade The Bed på bild under Design Tour 2019 dit jag var inbjuden av Georg Jensen och har du missat det inlägget så kika HÄR! […]

  Svara
 4. Inredningshjälpen » Adventsfika med Helix

  […] fick ju en fin presentation av kollektionen av ingen mindre än Oskar Kylberg vid Design Tour 2019 som jag deltog vid nu tidigare i höst och är nu glad att ha dessa fina produkter i mitt […]

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *