Ethimo på London Design Festival 2019

av | sep 26, 2019 | Ethimo, ldf2019

Som jag utlovade redan igår, så kommer här ett inlägg med en hel massa bilder från det som rör vår agentur för det italienska premiumvarumärket Ethimo med marknadens finaste utemöbler i olika stilar och material.
Jag är ju lite part i saken eftersom vi har agenturen för de nordiska länderna, men jag personligen tycker att utemöblerna från Ethimo är de finaste man kan tänka sig, och dessutom funkar en hel del av produkterna så väl inne som ute inte minst med tanke på vårt klimat här i norden.

Ethimo fanns på plats på två utställningar under London Design Festival, och vi startar med att kika på den ena av dem som fanns på King’s Cross som är ett nytt jättefint om område som växt fram norra delen av staden, och denna utställningen var i samarbete med DesignJunction .

En lite mindre och enklare utformad monter än vad Ethimo vanligtvis brukar visa upp, men med en hel del fina nyheter på plats.
Ovan i bild ser vi bla stolsserien Nicolette och Swing som båda är designade av Patrick Norguet och som finns i en rad olika utföranden.
Den fina uppladdningsbara lampan heter Lucerna och är designad av ingen mindre än Luca Nichetto som är från Italien men som numera har sin bas och designstudio i Stockholm.

Undertecknad på plats i montern och står vid kollektionen Knit som är en storsäljare med en hel kollektion av fina produkter både för matplats och lounge.
Ethimo har även jättefina mattor för utomhusbruk och dessa kan du kika närmare på HÄR

Och ännu mera fin design signerad Luca Nichetto i form av kollektionen Esedra som du kan se i dess helhet med alla produkter från soffor, småbord, matbord, stolar, solsängar osv HÄR

En av mina all time favoriter från Ethimos omfattande sortiment är stolarna som heter Kilt designade av Marcello Ziliani, en produkt som varit och är så omtyckt att leveranstiden ofta varit ganska lång, ja det onda med det goda så att säga.
Nytt för nästa säsong 2020 är att kollektionen utökas med fler produkter som tex lounge-stolen ovan, och även att den kommer i en tredje variant dvs i pickled teak (grånad) med grå flätning som ansluter sig till varianterna  naturteak + natur-rep samt aluminium +natur-rep.

Dags att spana in den andra utställningen som var en samlingsutställning för italiensk design med namnet I Made i Chelsea’s ikoniska Saatchi Gallery kurerad av Giulio Cappellini.
I Made var för övrigt den förts utställningen någonsin helt tillägnad italiensk design, och kul att Ethimo fanns på plats såklart!

En del av utställningen bestod av ”Take a Seat” med olika stolar designade av framstående italienska designers som tex Patricia Urquiola mfl mfl

Också var ju Ethimo ivriga att visa upp deras allra senaste kollektion som premiärvisades under Salone del Mobile 2019 i april, kollektionen Rafael  designad av ingen mindre än designerstjärnan Paola Navone
Denna kollektionen kommer ut till försäljning först 2020 ,en nyhet som jag personligen är oerhört förtjust i eftersom Paola Navone är en av mina absoluta favoritdesigners.

Så fantasifull och rolig in sin utformning, textilier med olika uttryck och som verkligen känns och ser ut som textiler för inomhusmöbler fastän de funkar för utomhusbruk och inte minst inslagen av riktigt fin Carrara-marmor gör ju detta till något utöver det vanliga när det gäller utemöbler.
Ska bli så himla kul att se vilket mottagare kollektionen får då den kommer ut i butik nästa år.
Hoppas du gillade detta inlägget, Ethimo är ju ett varumärke som jag verkligen brinner för och hoppas att entusiasmen smittade av sig!

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *