Jotun Lady Färgkartan 2020

av | aug 23, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Årligen vid den här tiden på året presenterar Jotun Lady färgtrenderna och deras kommande kulörer för det kommande året, och den veckan gick startskottet för deras världsomfattande lanseringsturné. Förra året var jag inbjuden till en faktisk kväll tillsammans med Jotun Lady och arkitekten Andreas Martin Löf och i nästa vecka kanske repris om jag får möjlighet att ta mig till Stockholm.
Jotun Ladys presentationer går aldrig obemärkta förbi, så vore trist att missa tänker jag.

Förra årets Färgkarta innehöll en massa mustiga kulörer långt ifrån det nordiskt krispiga vita som nu verkar lysa med sin frånvaro. Nu är det färg uppåt väggarna som gäller och både helt monokroma miljöer och lite vågade kulörmixar är helt rätt enligt de senaste trenderna.
Som jag skrivit tidigare så ser vi kanske framförallt 100 nyanser av beige/sand/nude just nu så kanske utan övverdrift vågar jag påstå att beige är det nya vita.

Jotun Lady firar 2020 med att lansera 12 helt nya färger från LADY, och var och en av färgerna har en tydlig karaktär, sin egen personlighet och de skapar helt unika atmosfärer.
De nya färgerna är väl avstämda med åtta tidlösa färger som tillsammans ger dig ett stor antal harmoniska kombinationsmöjligheter, för ett vackert och personligt hem.
Den gröna kulören ovan i bild är en av dessa 12 nya kulörerna och heter 8546 Local Green och beskrivs som en kulör med inspiration från lokalt hantverk och lokal matproduktion.

Som sagt många nyanser av beige blir det en kulör hämtad från naturens element och väldigt sober och snyggt tillexempel i kombination med olika nyanser av grått.

Ovan ser vi kulören 11174 Curious Mind

En av årets stora trendkulörer är helt klart signalblått, koboltblå eller 4863 Statement Blue som Jotun Lady valt att döpa kulören till.
Denna kulöre poppar upp överallt just nu och senast såg jag en massa nyheter från svenska ByOn och hos danska HAY i denna klara blå kulör.
Uppiggande eller hu?

Sist men inte minst ser vi en av mina favoriter från den nya kollektionen en lite grå/grön/blå kulör beroende på hur ljuset faller, (tänk alltid på att det blir skillnad från rum till rum när du ska välja kulör till ditt hem) som heter 5490 Serene Blue.
Även denna gången är det superfint stylade miljöer av stylistduon Kråkvik & D’Orazio som fotograferats av Line Klein

Spana in kollektionen närmare HÄR

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen » Inredningsnyheterna v.35 /2019

    […] I veckan var det lanseringsdags här i Sverige för Jotun Lady’s Färgkarta 2020 och precis som förra året skedde lanseringen i samarbete med arkitekten Andreas marin Löf hemma i hans hem i Stockholm och med styling av Kråkvik & D’ Orazio som också är stylistduon kom pressbilderna som jag ju visade redan i förra veckan här hos mig HÄR […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *