Inredningsnyheterna v.33/ 2019

av | aug 17, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Så, då var det lördag igen och dags att lista inredningsnyheterna som sett dagens ljus under vecka 33.
Höstens mässor har dragit igång och först ut var danska Formland som gått av stapeln nu i veckan och i nästa vecka är det dags för Formex i Stockholm.
Jag har ju besökt nyss nämnda mässa både vå och höst under ca 10 års tid men denna gången blir det inget Formex för min del eftersom jag ska till Maison & Objet i Paris i början av september och senare i samma månad till London Design Festival där Ethimo ställer ut.
Men men, man får ju numera pejl på nyheterna i förväg via utskick och sociala medier så nu spanar vi det som hamnat under min radar!

Först ut har vi danska Kristina Dam som bjuder på stapelbara förvaringsboxar i trä och inredningsdetaljer med skulptural form där inspirationen hämtats från den grekiska arkitekturen

DBKD har tagit fram en rad nyheter nu till hösten och däribland vasen Rope ovan i bild och även här lite samma formspråk som hos Kristina Dam.
Spana in alla nyheterna HÄR

Tell Me More skickade ut ett pressmeddelande i veckan och presenterade  två serviser i stengods producerade i Portugal, handdrejade koppar från Nepal och fantastiska korgar som är handflätade i Vietnam.

Smålands Skinnmanufaktur flyttade in i det snart sextio år gamla huset på Frösakull “The house of tomorrow” som en gång  tillhörde ingen mindre än den ikoniska möbelformgivaren och arkitekten Bruno Mathsson.
Där fick SSM’s nya, vackra trämöbler och accessoarer i läder ta plats bredvid äldre klassiker, ursprungligen designade för huset av Mathsson själv.
Ett jättefint reportage från tillfället finns att ta del av HÄR och ännu en gån är det jättefin styling gjord av duon Sundling Kickén, Art Director: Hillevi Magnell och fot Emily Laye.

Danska Rosendahl har presenterat två nyheter för deras omtyckta klassiska Grand Cru-serie, dels en version i stengods och dels en vinter/julservis med diskret mönster.
Läs mer HÄR

Mera danskt och mera jul och här ovan från omtyckta Georg Jensen och deras samlingssaker form av julhängen osv.
I år är deras ornament designade av designern Sanne Lund Traberg och kollektionen innehåller klassiska symboler för kärlek, samhörighet och tradition.
Hela julkollektionen tillverkas i Danmark, och inspirationen bakom kollektionen kommer från de lugna, geometriska formerna eller kubismen och den dekorativa modernismen eller Art Deco.

Det lekfulla inredningsföretaget ByOn presenterar nu deras höst– och vinterkollektion och var upp nyheterna live i nästa vecka under Formex för er som ska dit.
Hösten på ByOn gör avtryck på ett alldeles speciellt vis och förutom den ständiga lekfullheten i detaljern ser vi en mix av kornblått, persika, gul, kanelbrun, bränd orange och grönt.
Materialval som  teddy, gummi, kristall och päls samt ytor som är ribbade och reflekterande skapar spännande kontraster och vvi ser också bubblor, prickar och leopardmönster i nya konstellationer. Allt för att skapa mer i liv i de detaljer som vi tar in i våra hem.

I fredags öppnade japanska varumärket MUJI upp dörrarna för deras första flaggskeppsbutik i Sverige, 1200  kvm butiksyta på våning 4 på Åhléns City
MUJI’s nya flaggskeppsbutik kommer att inkludera produkter från alla MUJI:s produktsegment och vara MUJIs största butik i Europa vid öppningsdatumet. N
ågra av de nya produktsegmenten för Sverige är möbler, sängkläder, textilier och belysning, även modesegmentet kommer att breddas. Den nya flaggskeppsbutiken är delvis gjord av virke från en 100 år gammal, och övergiven, ladugård i Järvsö i Dalarna.


I höst presenterar LINUM sex jordnära färger där sobert kolgrå och varmt guldbrun är tongivande för deras omtyckta serie PAOLO innehåller överkast, tre olika typer av kuddfodral samt gardiner. En nyhet för säsongen är att programmet numera är komplett, med matchande produktgrupper i alla sex nyanser. LINUM har eftersträvat att ta fram det taktila och sätta fokus på tygernas tyngd samt genomarbetade känsla,  och årets höstkampanj är därmed fotograferad med svart bakgrund, inspirerad av modefotots ofta mer dramatiska inramning. Motiven är fångade av fotograf Frida Ström och stylingen utförd av Linda Jägerström.

Under Milano Design Week presenterade HEM sin nya satsning på dekorativa accessoarer, framtagen i samarbete med designmagasinet Modern Design Review för att skapa unika produkter med ett långsiktigt värde.
Kollektionen Superscene som består av tre signerade och limiterade keramikskulpturer formgivna av Supergroup, ett samarbete mellan den brittiska illustratören John Booth och keramikern Ian McIntyre.  Keramikskulpturerna – en regnbåge, ett moln och en blomma – har skapats helt utifrån ett dekorativt grundsyfte, där objektens enda funktion är att vara estetiskt tilltalande.

I veckan var det premiärdags för den nya IKEA- katalogen som är en höjdpunkt för många inredningsintresserade.
Jag slog ett slag för den hållbara varianten och länkade till online versionen HÄR


H&M Home har visat deras  första hemma hos-reportage och ansiktet utåt är den brittiska modellen, skådespelerskan och stilikonen Poppy Delevingne.
Poppys moderiktiga och tillgängliga stil hämtar sin inspiration från mode- och filmvärlden och hennes eleganta hem i västra London kännetecknas av färger, mönster och mjuka material! Se kampanjen HÄR

Idag avrundar jag inte mitt nyhetssvep med ett tips om ett sedvanligt Hemnet-span utan som bilderna vittnar om ovan så är sett ett sommarhus känt från sociala medier som är till salu. Och inte vilket sommarhus som helst utan det tillhörande Sofi Fahrman och beläget i Saint Tropez!

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns i texterna ovan.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *