Inredningsnyheterna v.21/ 2019

av | maj 25, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Då var det åter igen dags att summera veckans inredningsnyheter kära vänner, och denna veckan med fokus på nyheter från de danska designföretagen som i veckan gått samman via 3 Days of Design i Köpenhamn för att visa upp sina senaste alster.
Massa fina produktnyheter att spana in samt premiär för nya showroom osv så nu kikar vi vidare.

Och jag inleder detta långa svep med tre tjusiga bilder som visar New Works nya showroom som slagit upp portarna nu i veckan och detta har tagits fram i samarbete med ingen mindre än Lotta Agaton Interiors.
Så fint och mycket monokromt, som så ofta när Lotta Agaton sätter tonen.

Vipp passade på att visa upp deras nya möbelkollektion som de släppt nu under våren 2019 samt en specialversion av den klassiska pedalhinken i samarbete med Vahram Muratyan som i år firar hela 80 år!

Frama passade på att visa upp den nya minimalistiska stolen Sketch 021 Chair som ursprungligen designades av Johan Oscarson för Skissernas Museum in Lund ,men som nu kommer ut till försäljning.

Gubi visade upp nya varianter av deras Multi-Lite serien med bla en nya bordslampa och en mindre variant av pendellampan som båda kommer ut till försäljning i september.
Ovan i bild ser vi även den nya fåtöljen Mammoth Lounge Chair designad av GamFratesi som formgivit många av de senaste nytillskotten hos Gubi.



Anrika Skagerak lanserade den nya kollektionen ”The Table Project” med handmålat porslin framtaget i samarbete med  @allthewaytoparis  @teruhiro_yanagiharaoch @1616_arita_japan

Näst i tur har vi ingen mindre än HAY som visade upp en rad nyheter både när det gäller möbler belysning och mindre inredningsdetaljer.
Ovan bild ser vi en del av det hela tex nya BonBon Lamp designad av Ana Kraš samt Halftime Chair som är ett designsamarbete mellan  Rolf Hay och COBE/ Dan Stubbegaard. Vill du spana in nyheterna närmar så kolla HÄR.

Måste visa dig den nya sänggaveln av rotting från Tine K Home visst är den helt underbar?

Danska Poppy Kalas som gjort sig kända för sina evighetsbuketter har tagit fram en mattkollektion ”The Secret Garden” i samarbete med svenska designföretaget Layered och denna nyhet fick såklart också visa upp sig under 3 Days of Design.

Broste Copenhagen har släppt nya tjusiga bilder som visar deras kommande kollektion för Aw19 och av bilderna att tolka så är det syrenlila i många nyanser som gäller kommande höst.
Fin styling av Marie Graunboel och bilder tagna av Line Klein

Designföretaget Montana har ju sedan tidigare en diger färgkarta som man kan välja från när det gäller deras produkter men har hör och häpna lanserat ytterligare 30 nya kulörer i samarbete med Margrethe Odgaard

Frederica Furniture deltog också under den danska kortversionen av en designvecka och visade upp nya stolen Post Chair designad av Cecilie Manz bla.

Lampan RO från danska Made by Hand designades ursprungligen inför nyöppnade av stjärnkrog NOMA men kommer inom kort ut till försäljning.

Också vänder vi blickarna till hemmaplan och inge mindre än butikskedjan Granit som presenterat och inom kort lanserar sin första premiumkollektion med textilier av hög kvalitet som kommer i en  jordig färgskala döpt till Muted tones.
Kollektionen släpps i augusti och innehåller ett 80-tal produkter för både vardagsrummet och sovrummet, med bla bäddset kuddar, gardiner och plädar.
I samarbete med Byggfabriken har Granit även tagit fram giftfria inomhusfärger som matchar de fem dämpade nyanserna.

IKEA hyllar Pride-rörelsen och släpper en limiterad upplaga av den välkända IKEA-påsen FRAKTA lagom till Stockholm Pride startar och som kommer att säljas på de svenska IKEA-varuhusen med start den 1 juli.
En hyllning till alla människors lika värde och ett statement i tiden.

Svenskt Tenn har släppt en lite sneak peek av den omtyckta vasen Dagg designa av Carina Seth Andersson som snart kommer i en Svenskt Tenn-grön variant.

Sist men inte minst vill jag tipsa Dig om ett av de fina Hemnet-spanen  i bloggen nu i veckan som totalt blev två och väldigt stor kontrast mellan de båda.
Ovan i bild ser vi en skymt av en riktig pärla med stor dos lantlig charm som du kan spana in närmare HÄR

*Samtliga bilder är pressbilder från respektive företag om inget annat anges i texen ovan.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *