Nordiskt nytt från Milano 2019

av | apr 21, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Det blev ju tyvärr inget besök i Milano under Milan Design Week 2019 för min del, det ställde jag in i sista stund eftersom jag kände att det inte skulle funka för mig att åka ner dit nu när jag mår som gör.
För hur kul och inspirerande det än må vara att åka dit och ta del av väldens främsta design-nyheter, så är det även en vecka som jag upplevt som väldigt ansträngande och stressig om man vill ”hinna se allt”, vilket man ändå aldrig hinner, och den känslan klara jag inte riktigt av just nu. Tyvärr.

Men som du säkert vet så kan man ju idag få det mesta till skänks via sociala medier där nyheterna svirvrlar runt i strid ström (inte sällan samma utställningar och nyheter 100 ggr), så det fick bli min variant i år och förhoppningsvis blir det ett nytt Milano-besök 2020.
I detta inlägget tänkte jag visa en rad nyheter med skandinavisk anknytning som jag spanat in, och som jag hoppas ska intressera även Dig!

Ovan i bild ser vi ett nytt designsamarbete signerat Hästens som i samarbete med Ilse Crawford har tagit fram en kollektion som bland annat består av en sänggavel klädd i tyg av hampa.
Sänggaveln har dessutom en svag lutning som gör den bekväm att luta sig om man vill sitta i sängen och läsa etc.

Danska Royal Copenhagen var på plats i Milano och presenterade där deras nya porslinsserie med namnet HAV framtaget i samarbete med designtrion KiBiSi grundat av  Bjarke Ingels, Lars Holme Larsen, and Jens Martin Skibsted.
En hyllning till den tradition och design som finns i det anrika företagets historia sett från ett modernt perspektiv med havet och det nordiska arvet i fokus.

Lanseras i august 2019.

Skagerak lanserade bla bänken Ropes Bench ovan i bild designad av Gesa Hansen och denna visades hos Rossana Orlandi som alltid är värt ett besök under veckan i Milano.

Även svenska String Furniture var på plats i Milano och visade så klart upp nyheterna som tidigre visades i Stockholm i februari, men även en sprillans ny variant av String Pocket som ännu designats av Mats Theselius.
En hylling till  String som 70-års jubilerar  i form av pulverlackerat stål i kombination med hyllplan av glas.

Georg Jensen deltog i Wallpaper’s utställning HandMade och visade upp  deras variant av viloplats The Bed för mobilen ….så välbehövlig signal i den värld vi lever i idag tänker jag som senaste tiden tränat mig på att koppla bort mobilen ett tag.

Årets upplaga av den svenska designutställningen gick under namnet HEMMA Gone Wild  kurerad av Joyn Designstudio
Ovan i bild ser vi ett smakprov av det som visades upp i form av pallen Utility designad av Norm Architechts och mattan Ribbon design Andreas Engesvik för Fogia.

Även norsk design förärades med en samlingsutställning och denna under namnet Norwegian Precence kurerad av designduon Kråkvik & D’Orazio.

Sist men inte minst en nyhet från IKEA som teamet upp med Sonos en ny serie lampor och högtalare.
*Samtliga bilder ovan är pressbilder från respektive förtag som omnämns i texterna.

Vill du spana in mina highlights från Milano 2018 så hittar du dessa inlägg HÄR.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *