Inredningsnyheterna v.08/2019

av | feb 23, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Hej fina bloggvän!

Sportlovsvecka för en hel del denna veckan vilket medfört ett lite lugnare tempo på nyhetsfronten, men detta till trots så finns det en hel del nytt att kika närmar på så dags att summera vecka 8.
Häng med!

Carl Hansen & Son nylanserar Børge MogensensHuntsman Chair för att komplettera Hunting Table, som lanserades förra året, och detta med anledning av att Børge Mogensen upptagits i den danska möbeltillverkarens omfattande portfölj med legendariska danska formgivare.
Hunting Table i massiv ek och valnöt med olika ytbehandlingar och stolens ryggstöd och sits finns i kärnläder i färgerna natur, konjak och svart med spännen och beslag gjorda av mässing eller rostfritt stål.
Huntsman Chair kommer att finnas i butik fr.o.m. maj 2019.

Danska RIG-TIG skickade ut ett pressmeddelande med deras nya produkter GREEN-IT som består av tre praktiska planteringsredskap av sprutlackerat stål designade av Viviana Degrandi som ansluter sig till redan befintliga självvattnande örtkrukor mm
Ovan i bild ser vi även vattenflaskan DRINK-IT design Francis Cayouette som hjälper dig att hålla ordning på vätskebalansen och dessutom slipper du impulsköp av vatten på flaska och bidrar därmed positivt till miljön.

Under våren 2019 visar Marbodal upp två kök med fokus på hållbarhet, det Svanenmärkta köket Arkitekt Plus Ek samt kulören Mellangrå på luckan Form, som visar att det gråa köket har kommit för att stanna.
Köket är Svanenmärkt och den nya färgen Mellangrå finns tillgänglig på luckorna Form, Fagerö och Lindö.
Fler fina nyheter från Marbodal ser du HÄR

Även denna veckan kom det ett pressmeddelande från IKEA med nya kollektionen TÄNKVÄRD med nyheter som hyllar skönheten i naturliga material och fiber.
En tillfällig kollektion som innehåller nätta möbler av hållbar rotting och mjuka textilier se hela kollektionen HÄR

Brittiska Tom Dixon pytsar ut vårens nyheter pö om pö och denna veckan är det serien BREW som visst upp i sig i nya utförandet rostfritt stål.
Fler nyheter från Tom Dixon som släppts under våren ser du HÄR

Georg Jensen har släppt en rad nya produkter som ansluter sig till den populära Bernadotte-serien fina räfflade vaser en äggkopp samt salt & pepparkar.
Produkter inspirerade av den design som sattes på pränt av Sigvard Bernadotte redan 1938.

Lyxhotellkedjan en av de bästa i världen stavas AMAN och har man haft lyckan att få bo på en sådan resort så står sig det mesta ganska så slätt i jämförelse.
Nu lanserar nyss nämnda hotellkedja egna SPA- produkter med förpackningar designade av Kengo Kuma .

Designkollektivet Ode To som lanserades förra året och som hyllar kvinnliga konstnärer och kreatörer, släpper nu en första glimt av deras vårkollektion 2019
Produkter med tydlig hantverkskänsla och även originalverk och helt nya skulpturala originalverk bla.
Ovan i bild ser vi tex Tove Tengås ”The Knot” samt Tufva Designs ”Morel”.

Stelton lanserar några av deras mest populära produkter i vårens kulörer som vi ser här ovan.
Självklar är ju då EM77-termoskannan med den unika vipproppen som designades av Erik Magnussen 1977 och är fortfarande otroligt populär.
Inspirationen till våren trendkulörer har hämtats från den nordiska naturen – från vackra vilda nypon och granarnas mörka grenverkoch bär namnen är Rosehips och Dark Forest.
I samma kulörer kommer även To Go Click termosmuggen som håller din dryck antingen kall eller varm riktigt länge när du är på språng.

Sandberg Wallpaper presenterade I veckan deras senaste designsamarbte och denna gången med influensern Jasmina Bylund  och ingen ny tapetdesign utan en ny grön kulörer för den underbara tapeten Faded Passion.

Ingen inredningsnyhet i sig men jag gillar verkligen ”hela paketet” den grafiska formen osv som skapats för Isabella Löwengrip’s nya varumärke Hermine Hold som premiärviasdes nu i veckan och som nu är live HÄR.
Så fina sidenscarfs håraccessoarer mm.

Sist men inte minst vill jag tipsa om veckans fina Hemmet-span här i bloggen som varit två till antalet och som du hittar HÄR om du skulle ha missat dessa.

Vill även passa på att tipsa dig om inläggen dr  du enkelt kan fixa stilen som några av de finaste Hemnet-spanen väldigt uppskattade inlägg av många som du hittar HÄR

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *