Inredningsnyheterna v.45 /2018

av | nov 10, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Hej fina bloggvän!

Hoppas du är sugen på att spana in de de senaste inredningsnyheterna som presenterats under den gånga veckan, en diger lista blev det minsann denna veckan, så scrolla ner så får du se om du hittar något som fångar ditt intresse!

Svenssons i Lammhult firar i år 120-års jubileum och gör detta genom att presentera en hel rad min fina designmöbler och inredningsdetaljer i specialutgåvor som säljs endast hos dem.
Jag gillar mattan Törne designad av Ingrid Dessau för Kasthall och Theselius Noir
jubileumsutförande svartoxiderad stål, svartanodiserad aluminium och mattsvart Tärnsjöläder
från Källemo. Samtliga jubileumsproduketer hittar du HÄR

Ingen direkt inredningsnyhet i sig, men eftersom förtaget bakom denna nyhet har inredningsanknytning och heter Skultuna , så visar jag deras nya smyckeskollektion i samarbete med designern Krista Kretzschmar.
Hennes kollektion för Skultuna utgår ifrån de redan klassiska djurarmbanden som smyckesdesignern och guldsmeden Krista Kretzschmar blivit känd för, och här med fem utvalda nordiska djur: örn, björn, varg, rådjur och skogshare.

Danska Lillerød skickade ett pressmeddelande med deras handgjorda flätade korgar av askträ som man kan använda till allsköns förvaring i hemmet ,men här med lite extra fokus på förvaring till hemmakontoret.
Korgarna finns i 5 olika storlekar och tekniken som används vid framställningen är väldigt traditionell och en hyllning till det gedigna hantverket. Så fina!

 

Nu är det dags igen, mellan den 1 och 15 november kan du nominera din favorit som Årets Influenser Inredning inför  Elle Decoration Swedish Design Awards – och självklart blir jag jätteglad om du vill lägga en röst på mig men kan du nominera flera om du har svårt att välja! ELLE Decoration kommer sedan gå igenom nomineringarna och välja ut de tio finalister som bäst uppfyller kraven för att bli Årets influencer – och därefter är det dags att rösta fram vinnaren!

Nominera din favorit till Årets influencer inom inredning 2019 genom att nominera HÄR

Årets adventsljus hos danska Normann Copenhagen ser ut som ovan, svart vitt minimalistiskt och det lilla ljusfatet kommer också från dem.

 

Tapettillverkaren Engblad & Co har lanserat en ny kollektion med namnet Graphic World, en tapetkollektion som lyfter fram det enkla och grafiska uttrycket, men också något nytt och spännande med inspiration från den oändliga natthimlen.

Italienska Flos lanserar nya takarmaturen Overlap och ännu en gång är det den berömde designern Michael Anastassiades som står bakom designen.
En armatur bestående av två ringar, och där man använt samma spinnteknik och material, som vid tillverkningen av Castiglionis kändislampor Gatto, Taraxacun och Viscontea.

I veckan passade belysningsföretaget Örsjö Belysning på att förhandvsvisa två av deras kommande nyheter Boa designad av Gert Wingårdh samt Virvel designad av Ingegerd Råman.
Dessa båda kommer att lanseras ”på riktigt” under Stockholm Design Week 2019 i februari och kommer ut till försäljning i samband med det.

Iittala’s Leimu-lampa designad av Magnus Pettersen är munblåst av de skickligaste glasblåsarna vid Iittalas glasbruk i Finland, och finns i grått, koppar och mossgrönt och nu nyligen släppt i en miniversion HÄR.

Danska Gubi har lanserat några fina höst/vinternyheter, bland annat fåtöljen Pacha design Pierre Paulin som du ser här ovan. Alla nyheterna från dem ser du HÄR

Spana in det senaste inredningsprojektet som Norm Architects gjort för danska SØRENSEN LEATHER, monokromt, fullproppat med tjusiga designmöbler och så snyggt!

Väsktillverkaren Sandqvist och Mora Kniv har slagit sina påsar ihop och lanserar en gemensam kollektion med väskor som är gjorda av 100% ekologisk canvas och högkvalitativt kornläder.
För kollektionen har Sandqvist och Morakniv skapat en gemensam symbol som består av skog och skydd, samtidigt som man namngett samtliga produkter efter viktiga platser i Mora.
Sandqvist x Morakniv finns tillgänglig i butikerna Grandpa, Naturkompaniet, Sandqvist och Morakniv, online hos Bagaren & Kocken samt Scandinavian Design Center.

Granit laserar en limiterad kollektion med handgjord keramik  i samarbete med familjeföretaget Vasicol från Portugal, och säljs i endast tre fysiska butiker samt online.
Kollektionen med Granit och Vasicol släpps den 15 november på granit.com samt i Granits butiker på Kungsgatan i Stockholm, Vallgatan i Göteborg samt Södergatan i Malmö.

Kocken och kokboksförfattaren Tareq Taylor som har sin bas här i Malmö har gjort en  egen inredningskollektion i samarbete med Hemtex.
Kollektionen sätter fokus på produkter till köket med funktionella tillbehör för din matlagning, som skärbrädor, disktrasor, kökshanddukar och en grillhandske, men kollektionen innehåller även rena inredningsdetaljer som vaser, kuddar och textilier med olika mönster av växter och örter.

Modehuset Acne Studios har experimenterat med sina scarfar och med dem som utgångspunkt skapat en helt ny kollektion med accessoarer för hemmet där vi ser produkter som en stor filt, två olika kuddar  samt handgjorda koppar som alla inspirerats av färger och former från varumärkets egna scarfar.

IKEA skickade ut ett pressmeddelande i veckan med bla fin rosa inspiration för dig som vill skapa en högst otraditionell julstil, se fler bilder HÄR.

Spana in julen hos Svenskt Tenn med bla ny fin design av Sophia Edstrand samt en uppdaterad Vänskapsknut enligt funna originalritningar av Josef Frank skapade 1938 HÄR.

Veckans finaste Hemmet-span visade jag tidigare i veckan och om du missade denna takvåning inredd med internationell stil så kolla HÄR
Till salu via Wrede/ fotograf Elisabeth Daly

*Samtliga bilder i inlägget är pressbilder från respektive förtag som omnämns, där inget annat anges.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *