Inredningsnyheterna v.44 / 2018

av | nov 3, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Hej hoppas du har det fint!
Höstlovsvecka och Halloween-firande har stått på agendan för en del denna veckan, men detta till trots finns det en hel lista med inredningsnyheter från den gång veckan att spana in!

I år är det 110 år sedan danska Carl Hansen grundades, och i samband med födelsedagen presenterar de nu  Hans J. Wegners ikoniska Y-stolar i åtta nya jubileumsfärger.som kommer att säljas exklusivt under en begränsad period.
De nya jubileumsfärgerna är Rosy Blush, Russet Red  Deep Burgundy, Navy Blue,  Oyster GreyForest GreenMidnight Blue och Deep Olive i kombination med handflätad sits i naturflätat papperssnöre och säljs exklusivt mellan 29 oktober och 31 december 2018.

Danska FermLiving har tagit fram en pläd där vinsten går till Röda Korset, läs mer HÄR

Boråstapeter satsar vidare på den svenska traditionen kring ränder på alla möjliga sätt och vis, och lanserar kollektionen Northern Stripes som innehåller randiga tapeter med både trendiga och lite mera klassiska uttryck.

Danska Montana har ju de senaste åren kompletterat deras  sortiment med ”färdiga möbler”  och sist ut i raden av dessa är bordsserien JW Table designade av Jakob Wagner, och finns i 9 olika utföranden.

Modeikonen Karl Lagerfeld har i samarbete med arkitekten Aline Asmar d’Amman designat en kollektion döpt till Architectures som innehåller 8 olika skulpturala möbler tillverkade av svart och vit marmor. Lite oväntat inte sant?
Kollektionen som är en limited edition visas vid en utställning på Carpenters Workshop Gallery i Paris t om den 23 December 2018 ,läs mer HÄR

Balmuir utökar deras läderkollektion med accessorarer som är perfekta för resan, och lanserar passfodral och bagagetag i 100% kalvskinn. Produkterna kommer i tre färger och i priset ingår att man får sitt monogram stämplat. Julklappstips!

MENU ställde nyligen ut vid Orgatec 2018 i Köln och visade de upp en rad nyheter som tex bordet ovan i bild designat av Norm Architects.
Spana in alla nyheterna HÄR


Under hösten lanserar Stolab tre nyheter i deras uppskattade förvaringsserie Prio, en byrå med fyra lådor, byrå med 3 lådor samt låg skänk i höjden 62 cm med dörrar och lådor.
Prio tillverkas i massiv ek eller björk och kan fås i klarlack, ljus mattlack, olja eller i en kulör.

I veckan öppnade Wall of Art  upp för utställningen ‘Colorful Studio’   som de gör i samarbete med Lovisa Häger som i samband med detta visar en sena peek av sin egen kommande möbelkollektion. Fotograf: Jesper Florbrant

Danska Kristina Dam Studio lanserar  The Curved Pouf, en sittpuff/fotpall med skulptural form tillverkad av exklusivt anilinläder, och som blir en inredningsdetalj i sig.

Under 2018 lanserar det norska livsstilsvarumärket Northern  ett flertal multifunktionella förvaringslösningar i mattsvart stål i ett minimalistiskt uttryck.
Ovan i bild ser vi vägghängaren Nook designad av Cecilia Xinyu Zhang.

Layered har lanserat en ny kulör på deras nya matta i orientalisk stil men med en modern twist, och denna matta med inslag av rosa och vinrött är ju bara helt underbar!

Och ännu en nyhet på mattfronten, Kasthall lanserar nämligen mattan Classic formgiven av Kasthalls tidigare designchef Gunilla Lagerhem Ullberg,  med nya mönster och nio nya nyanser där allt från pudrigt bruna, beigea och ljusrosa toner till livliga rosa och turkosa färger finns representerade.
Mattans nya mönster, Matris Small, Matris Large och Links, skapas genom en yta där skuren lugg mixats med boucléöglor.

Jotex har hälsat på hemma hos Bondeparet Carro & Joakim som ju träffades via Bonde söker Fru. En så gullig story tycker jag, och nu har de fått skapa julstämning i deras första gemensamma hem.
Jag blev lite sugen på denna ljusstaken (adlink) och även keramikserien Porto (adlink)

Veckans finaste på Hemnet visade jag här i bloggen i början av veckan, och skulle du ha missat denna drömbostad så är det bara att kika HÄR
Bostaden förmedlas av ESNY
Fotograf: Jesper Florbrant

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *