Inredningsnyheterna v.41 /2018

av | okt 13, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Hej lördag, jag hoppas du haft en fin dag!
Veckans inredningsnyheter presenteras lite senare denna veckan, men förhoppningsvis ett fulladdat inlägg med nyheter från den gångna veckan som kan fånga ditt intresse.
Kika nedan så får du se!

Nationalmuseum i Stockholm slog idag lördagen den 13 oktober upp portarna igen efter den 5 år  långa renoveringen som gjorts av det stora museet som ligger beläget på Blasieholmen mittemot Kungliga Slottet.

Emma Olbers är en av de svenska designers som fått äran att bidra med sin kunskap när det inredningen i det nyrenoverade Nationalmuséet, och närmare bestämt så har Emma tagit sig ann Gamla Biblioteket.
Lokalen har tidigare fungerat som arkiv åt Nationalmuseum sedan 1984, men nu öppnas det alltså för allmänheten igen och det med strålande glans och klassisk engelsk bibiloiteksstil.
Mattan och stolen i bild ovan är designade av Emma Olbers speciellt för Nationalmuseum.

Och ännu mer från Nationalmuseum, nämligen lampan i bild som formgivits speciellt för ändamålet av designstudion Front Design.

Vedum tjuvstartar sitt 100–årsjubileum med klassiska köket Alice Anno 2019 och tanken är att visualisera att Vedum funnits i 100 år under 2019, samtidigt som köket är helt samtida vad gäller funktion och design.  Ett klassiskt svenskt kök med moderna funktioner och luckan Alice i olika vitrinutföranden som gör att köket känns ljust och alá herrgårdsstil.

Spana in Marimekko SS19 HÄR om du inte redan gjort det.
En kollektion som bla innehåller en 10-års jubilar och en ny kulör på vasen Urna.

Hur fina är inte de här nya krukorna med ”tre ben” (visst är det en tendens just nu med tre ben nä det gäller lite allt möjlig men krukor och skålar i synnerhet?) som är designade av danska Kristina Dam .

Indiska  fortsätter med att återta deras ursprungliga arv och hitta tillbaka till sina rötter, och som ett led i detta  lanseras under oktober en ny inredningskollektion där inspirationen är hämtad från orienten och stort fokus ligger på ljus, ljuslyktor och handarbetade detaljer.
Lanseringen sker i samband med högtiden Diwali – en ljusfest som firas stort i ursprungslandet Indien och kika närmar på denna HÄR

Senaste nyheterna från franska Caravane ser du här ovan, och bland annat är det ett samarbete med  designern Anna Westerlund som står för dessa nyheter.

I veckan som gick damp det ner ett pressmedelande från danska FermLiving med deras julkollektion, och vill du kika på de övriga höstnyheterna så hittar du dessa HÄR

Också har julen hos H&M Home fått visa upp sig i veckan, fler bilder från denna kollektion kan du kika på HÄR

Cereal har släppt nyutgåvor av deras populära cityguider för London, New York och Paris och dessa hittar du HÄR

Den brittiska designern Faye Toogood har i samarbete The Modern House formgivit ett inflyttningskit med 6 olika objekt för den som är inredningsintresserad och i flytt-tagen.
Kittet innehåller ett förkläde,kopp, skål, nyckelring, ett ljus och inflyttningskort.
Inflyttningskort känns ju lite old fashion år 2018, men det är kanske det som är grejen?

I höst lanserar Aesop en Brass Oil Burner, deras första designföremål och helt i solid mässing, designad av Studio Henry Wilson .
I samband med lanseringen av denna släpps även en ny doft för själva oljan som heter Béatrice med doft av trä och citrus  patchoulilommor och  atlantisk ceder.

Veckans Hemnet-span hos mig och en drös andra inredningsbloggare blir nog utan större tvekan den tjusiga våningen med adressen Fleminggatan 27 som just nu är inte till försäljning via ESNY

*Samtliga bilder ovan är från respektive företag/varumärke som nämns i text i samband med bilden.
Produktbilderna från Nationalmuseum i Sthlm är tagna av Pia Ulin

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *