Inredningsnyheterna v.40 2018

av | okt 6, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Hej hallå!!

Ny vecka, nya inredningsnyheter att hålla koll på, och här kommer de inredningsnyheter som fångat mitt intresse under den gångna veckan.
En blandning av högt och lågt, stort och smått, hoppas du hittar något som du gillar!

Carina Seth Andersson har formgivit servisen SAND till restaurangen på Nationalmuseum i Stockholm, som åter slår upp sina portar efter renoveringen i nästa vecka.
Servisen produceras av Design House Stockholm, och bilden är tagen av Pia Ulin.

Under hösten 2018 lanserar Massproductions bordslampan Buster med rörliga leder, designad av Chris Martin.
Lampan är den första produkten i Massproductions designsamarbete med det Nya Zeeländska designvarumärket Resident.

Spanska belysningsföretaget Vibia lanserar den fina kollektionen Tempo designad av designstudion Lievore Altherr.

Så vacker hylla/skåp värd en hyllning i detta nyhetssvep!
Bastone som nyligen visades upp under London Design Festival och som produceras av det Helsingfors-baserade designföretaget Poiat Products.

År 1950 lanserades glasfiberstolarna från Vitra med ett brett utbud av baser och färger, och nu drygt 2018 år senare har nya moderna produktionsmetoder gjort det möjligt att återproducera stolarna av det material som den populära Eames Plastic Side Chair först producerades i.
Stolarna finns nu åter att köpa i de sex originalfärgerna elephant hide grey, parchment, sea foam green, raw umber, red orange och navy blue med tre olika underreden.

IKEA på köksturné!
Med köksinspiration och ett gäng köksspecialister från varuhusen beger sig IKEAs framgångsrika cityformat IKEA kök i höst ut på turné i tio städer i Sverige med två blå mobila containers fulla av köks-inspiration. Läs mer om turnén HÄR.

Nu lanserar det svenska designvarumärket Voice dagbädden Norm med influenser från 60-talet, formgiven av Mattias Stenberg som haft i åtanke genom designprocessen att skapa en modern dagbädd som passar såväl större villor som dagens urbana och mindre hem.

Matt-tillverkaren GAN lanserar nu kollektionen Garden Layers som är deras första kollektion som även kan användas utomhus.
Kollektionen är designad av ingen mindre än stjärndesignern Patricia Urquiola som reste till Indien för att hämta inspiration till denna jordnära orientaliska samling produkter.

Norska Northern lanserar nya spegeln Peek designad av Elina Ulvio.

Danska Hay har alldeles nyligen lanserat ett helt gäng med nya inredningsaccessoarer för hela hemmet och därtill de nya rispapperlamporna som finns i tre olika storlekar.
Se alla nyheterna HÄR.

Danska By Lassen har i samarbete med Mogens Lassens barnbarn, Søren Lassen, tagit fram en pappershållare med namnet Roll’In, en produkt som passar väl in i det övriga sortimentet av ljusstakar, vaser osv som ingår i Kubus-familjen.

Designföretaget HEM lanserar nu i höst den nya modulsoffan Kumo designad av den norska designstudion Anderssen & Voll som även är aktuella med en ny träbricka för det egna designföretaget Nedre Foss.

Designtorget lanserar tolv nyheter från projektet Summer eXpression Umeå’s senaste talanger. Samtliga produkter är ett resultat av ett sjuveckorsprojekt, från idé till färdig produkt, som synliggör, utvecklar och knyter ihop unga kreatörer med lokala tillverkare i Umeå-regionen.Tio utvalda talanger har under sju veckor arbetat med att ta sin design från idé till prototyp och färdig produkt som nu lanseras hos Designtorget.

Serien Silhouet som vi ser ovan är en blandarserie designad av den prisbelönta danska duon Halskov & Dalsgaard för Mora Group.
Serien lanserades tidigare i år med blandare och duschar för både kök och badrum och vid lanseringen endast i krom, men nu i höst lanseras Silhouet med de nya ytorna i mattsvart, stål och mässing.

Jag har visat flera fina Hemnet-span här i bloggen under den gångna vecka men vill ändå ännu en gång lyfta detta hemma-hos-reportaget med magiska bilder tagna av Kristofer Johnsson för Residence Magazine.

*Samtliga bilder är pressbilder från respektive företag som omnämns ovan.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *