Årets viktigaste band – Rosa Bandet 2018

av | sep 16, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Varje år får en känd personlighet i uppdrag att formge Rosa Bandet som säljs för att stödja forskningen kring cancer som drabbar så många människor på ett eller annat sett.
Årets upplaga av detta livsviktiga band har formgivit av ingen mindre än designern Bea Szenfeld,  en av våra mest kända modedesigners som gjort sig  känd för sina konstnärliga, experimentella kreationer i ovanliga material och sammanhang, på gränsen mellan kläder och modern konst.

Bea Szenfelds plagg har burits av artister som Lady Gaga, Björk, Ola Salo, Loreen och Laleh, och tillsammans med Naim Josefi skapade hon kulturminister Alice Bah Kuhnkes omtalade klänning till Nobelfesten 2017.  
Återvinning och remake är teman Bea gärna återkommer och hon använder ofta gamla tyger eller tyget från secondhandkläder som material.

”Uppdraget att formge årets rosa band gör jag för min mamma och alla andra som drabbas av cancer på ett eller annat sätt. För mig är stegen en symbol för något hoppfullt, en passage från mörker till ljus” berättar Bea.

Rosa Bandet finns ute till försäljning från och med imorgon den 17 september och kostar 40 kr och därav går 37 kr direkt till cancerforskningen, och de resterande 3 kr täcker hanteringen av produkten.

*Pressbilder Rosa Bandet

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *