Ramaskri

Tidigare i veckan lade jag en upp en bild och en lång text på Instagram som ledde minst sagt till ett ramaskri av sällan skådat slag, det är ju sällan mina inlägg gör det…
Senaste gången var väl i maj när jag lade upp en bild på mig själv i baddräkt, och nu var det opartiskt inlägg angående den politiska debatt som råder nu inför valet,  ämnen som tydligen berör på djupet.
Och efter att vid nyss nämnda båda tillfällen ha fått min beskärda del av törnar, så tänkte jag inte yttra mig i kontroversiella frågor på ett tag, men jag känner helt enkelt att det får vara värt att ta smällen, för jag kan inte vara tyst.
För att vara helt ärlig så mår jag väldigt dåligt över hur valet 2018 har utvecklat sig, ja det verkar som om vi stod inför finalen i Paradise Hotel, och inte ett avgörande faktum för vårt land.
För Sverige.
Den ena försöker överglänsa den andra i snaskeri där flosklerna, generaliseringarna och lögnerna haglar från både vänster och höger, och dessa får stå oemotsagda.
Jag har lyssnat på alla debatter och utfrågningar som sänts och allt låter likadant, samma fraser och meningar repeteras om och om igen som inövade repliker från Dramatiska teatern..
När påståenden haglar som inte är sanningsenliga och/eller där man känner att en förklaring vore på sin plats, ja då går debattledarna ofta in och bryter vilket gör det till sanningar i mångas öron, gissar jag.
Igår gick SVT dessutom in och tog ställning efter debatten vilket fått mycket kritik efteråt, och jag ställer mig bakom kritiken eftersom oavsett vad man har för åsikter om SD, så ska SVT hålla sig helt neutrala i allt som tas upp i debatten och inte gå in och påverka svenska folket hur de ska rösta.

S påstås stå inför deras sämsta valresultat någonsin och ja vad ska man säga, de har gått till val (i vanlig ordning) på att berätta VAD ALLA ANDRA HAR GJORT FöR FEL samt att hota med vad som händer om man röstar på SD eller på M som indirekt är en röst på SD??
Det sista ett påstående, ja rent av en lögn som de inte kan påvisa källa för.
S tycks även helt glömma bort att om deras påstående stämmer, så har de isåfall själva suttit exakt lika mycket i samma båt och tagit stöd av SD de senaste 4 åren…
Hur kan vänstersidan i debatt efter debatt få stå emotsagd och upprepa gång på gång att Alliansen är beroende av SD? Hur kan S i debatt efter debatt och i mängder av annonser på Facebook och Instagram gå ut och påstå att en röst på M är en röst på SD?

VAD är det för stor hemlighet S sitter på som gör att Allianspartierna skulle vara mer beroende av SD än vänstersidan vid en minoritetsregering???
Please tell me?

En annan viktig sak som helt verkar glömmas bort i debatten är den historia som V, dvs kommunisterna har i bagaget och den politik de fört och fortfarande för i tex Ryssland och Kina med diktatur,förtyck och diskriminering som vida överskrider det som nazisterna gjorde under Hitlers tid.
Jag tycker såklart att båda två är fruktansvärda ideologier som jag tar största avstånd ifrån, men förstår inte varför det ena lyfts fram gång på gång i debatten men aldrig det andra?
Både kommunistiska och nazistiska anhängare står så lågt i grad hos mig att det tar emot att ens nämna dem och ge dem uppmärksamhet här i inlägget.
Ja för mig är det helt obegripligt att vi står inför ett scenario där vi eventuellt kommer att ha kommunistiskt inflytande över Sverige år 2018, ja kanske t om kommunistiska ministrar i regeringen….

Senast igår gjorde Jonas Sjöstedt ett uttalande som var “Med Alliansens och SD’s (dessa nämns alltid i samma mening av vänstersidan) skattesänkningar får vi vara beredda på 10 h arbetsdag 6 dagar i veckan”
Hej Jonas!
Välkommen till en skötsam småföretagares vardag, det är så verkligheten ser ut idag, eller nja lägg till några timmar till så stämmer det bättre.
VH Anette

Om jag backar bandet en smula nu och återgår till mitt inlägg på Instagram i veckan så var det inget ställningstagande för något som helt part eller sida, hur jag röstar är min privata ensak.
Det jag ville lyfta fram var tonen i budskapet från Ebba Busch Thor som både hjärtlig och peppande, och inte hade ett uns smutskastning eller arrogans över sig.
Mer av just detta menade jag då, för fram er egen politik, tala om vad Ni vill göra för Sverige och ödsla inte energi på smutskastning och mobbning.
Sluta med alla lögner och påstående hämtade från luften osv osv.

Samma uppmaning riktar jag till alla som skriker och försöker överrösta varandra i sociala medier.
Sluta och låt var och en välja efter eget förnuft och hjärta.
Varför ska jag behöva ta ställning utefter någon annans behov och verklighet? Vad vet de om mitt liv?
Fler borde läsa på historien och fler borde respektera att vi har demokratisk rätt att gå till val och rösta efter egen vilja utan stora påtryckningar utifrån och ibland tom känslan av att man måste gå ut offentligt och berätta vad man röstar för eller allra helst emot….
Det är inte demokrati för mig. Aldrig.
Alla som röstat någon gång( nej det görs inte via mobilen i TV-soffan som under Mellon) måste ha noterats att var och en tar sina valsedlar samt kuvert och går ENSAM in i ett valbås för att lägga din röst, ja det är inte ens tillåtet att gå in i samma bås som den man är gift med.
I sociala medier dock råder det andra regler, här måste man helst både bekräfta och dementera för att ha ryggen fri.
Låt den demokratiska rätten vi tack och lov har i Sverige råda, låt var och en göra sitt val och kanske framför allt, låt folkets röst verkligen vara avgörande efter valet.

 

PS. Jag önskar att de som vill kommentera detta inlägget håller god ton och jag kommer inte att acceptera politisk propaganda eller smutskastning av något av de politiska partierna här i min blogg, oavsett vilket parti det gäller.

36 reaktioner på “Ramaskri”

 • Emma - By Emma skriver:

  Heja dig Anette! Jag tycker verkligen genuint illa om sd och vad de står för men i min bok är V liks illa. Båda extremparti fast på vars en kant. Och en sak håller jag med SD om och det är att public service borde avskaffas! Väl rutet! Håller också med om Att Ebba gör en fantastisk valrörelse. Stor kram

 • Annie skriver:

  Kommenterar aldrig, men nu måste, såå bra skrivit 👍🏻😀!!! Äntligen ngn som för ett vettigt resonemang!!!
  Är så innerligt trött o den nivån på såväl debatter som på de flesta bloggar, det är sandlådenivå. Vad händer med att respektera andras åsikter och det klassiska ”jag håller inte med vad du säger, men jag är bereddd o gå i döden för din rätt att säga det”?!?!! Hallå Sv grundlag!!!
  Politikerna generellt håller bara på med pajkastning och många partier verkar vara mer intresserade av att smutskasta andra partier än att prata om sin egen politik. Om man för en tillräckligt bra politik själv skulle det ju knappast vara nödvändigt kan man tycka. Man borde väl locka röster genom sin egen politik o inte genom att racka ner på andra… & bloggare (inte alla!!) pratar bara om att rösta rätt (som om man överhuvudtaget kan rösta fel!!!) o det verkar gå ngn trend i AnnieLööf o att snacka skit om andra o historia o spä på lögner (uppbarligen faktakollar inte alla sina politiska inlägg) utan att vara det minsta insatt….

 • Sofia skriver:

  Alltså vad bra du är! Jag backar dig alla dagar i veckan. Detta var det klokaste jag har hört i hela valdebatten. 💪🏻💪🏻💪🏻

 • Åsa Aabakken skriver:

  Har inte kommenterat här inne men alltså jag håller med till 100%. Så mycket bra kommentarer och reflektioner kunde inte sagt det bättre själv. Med vänliga hälsningar Åsa

 • Åsa Aabakken skriver:

  Hej jag har inte gjort något inlägg här förut men nu måste jag, så himla bra skrivet. Jag håller med till 100% du formulerar och analyserar så bra . SVT skall ju vara neutrala det var de inte igår då de tog ställning. Kämpa på jag stödjer dig, kram från Åsa.

 • Eva skriver:

  Gilla!! på ditt inlägg!!

 • Jag tycker precis som du. Punkt. Jag har alltid upplevt att det funnits respekt för demokratins gång. Inte i år. Jag är uppfostrad till attrespektera människors åsikter – även om de är ideologiskt helt olika. Jag Tror att småföretagande är vägen. Punkt. Stöttar dig 100 pct

 • Gunilla skriver:

  Mkt bra skrivet 👍
  Håller med dig.
  Mvh/G

 • Malin Mellblom skriver:

  Starkt! Förutom tonen i den allmänna debatten så är det också sorgligt att du ska behöva känna oro över att skriva det här inlägget. Att människor har så svårt att respektera andra människors åsikter och att man inte bara kan acceptera att man tycker olika. Håller med dig till fullo. Kan inte tänka mig att lägga en röst så att V får inflytande över Sverige.
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram Malin

 • Karin skriver:

  Håller så med dig, jättebra beskrivet och det är precis så som jag känner!🙏
  Politikern borde fokusera på sin egen politik och väljarna (däribland alla dessa kändisar) borde bry sig om att fundera på vad de själva vill rösta på och strunta i vad andra vill rösta på. DEMOKRATI I ALLA LÄGEN! En röst på V är lika okej som en röst på SD. Men så länge politikerna och “public service” fortsätter jobba mot demokratin (motarbeta sd) så kommer tyvärr väljarna apa efter.

 • berit skriver:

  Mycket bra skrivet jag håller helt med dig.

 • Jenny skriver:

  Jag har snabbt blivit en hängiven följare på Instagram och bloggen, älskar dina täta uppdateringar, inredningstips och kollage. En politiskt inlägg utan någon som helst nyansering och uppenbar brist på kunskap är så tråkigt. Alla som såg slutdebatten igår förstod väl hur långt Kristersson är beredd att gå för att bli statsminister! Varför inte fortsätta göra det du är kanonduktig på och lämna politiken åt de som är duktiga på det?

  • Sofia skriver:

   Håller inte med dig! Detta var ett så otroligt efterlängtat inlägg i den HYSTERISKA valrörelsen detta år. Någon som inte nästar hotar väljarna att rösta på V, Fi eller Mp. 👌🏻

  • Annie skriver:

   Vet inte vad du menar med brist på kunskap?? Hon beskriver ju hur politiska debatten ser ut i Sverige, inte politiska åsikter!!! Mest intressanta på länge!!! Tyvärr verkar ju inte politikerna kunna göra sitt jobb, dvs framför sitt politiska budskap, utan är mer fokuserade på att prata skit o ljuga. Så duktiga politiker, nja, inte i denna valdebatten iaf…
   Är så intressant att folk i allmänhet (o även politiker) helt verkar ha övergivit våra viktigaste grundpelare i samhället som demokrati, åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Det viktiga budskapet är att alla har rätt och tycka o rösta som de själv vill. Det är väldigt obehagligt att folk nu försöker ta bort dessa rättigheter, som vi kämpat så för att få. Det är denna debatt vi borde föra istället för att gå till angrep mot folks åsikter, man behöver inte hålla med i andras åsikter, men visa respekt!

 • Anna skriver:

  Sån klockren analys håller med dig helt och hållet. Låt var och en bilda sig sin egen uppfattning och rösta därefter det är ju det som är demokrati. Så välskrivet av dig you rock 👍😍 kram

 • Kristina skriver:

  Jag håller helt med Jenny ovan. Varför tar du upp detta ämne överhuvudtaget ? Du talar om rösthemligheten men hissar borgerlig flagg i allt du skriver. Du är så duktig på det du gör professionellt – håll dig till det.

 • ”Bakgrunden till SVT:s markering är den så kallade demokratiparagrafen som återfinns i radio- och tv-lagen som reglerar all etermedia i Sverige, bland andra TV4, Sveriges Television och Sveriges Radio.” SVT har tidigare fällts i Granskningsnämnden för att de låtit folk i direktsändning fälla odemokratiska ytttanden, så de hade inget annat val än att ta avstånd från Åkessons yttrande. Att vara opartisk är inte samma sak som att vara odemokratisk.

  • Annie skriver:

   Hmm, stämmer ju efter människan i fråga nu fått ”sparken”…. vi betalar för en opartisk kanal (PS), och då ska den oxå vara opartisk i ALLA lägen…. Demokrati är att låta ALLA ha sin egen åsikt, PS ska informera INTE påverka!!

   • Emma skriver:

    Det är fel hon fick inte sparken hon valde själv att avgå till valet är klart för att hennes till inte skulle ta onödig uppmärksamhet från valet!

    Jag tänker utifrån din text Anette får den stå för dig men att dra kort om vänstern och kommunism? Det är ju ganska länge sedan. Moderaterna och Kd har emellanåt fört en debatt som varit så blått så det skiftat åt brunt. Men det valde du inte att ta upp.
    Rent generellt är jag oerhört trött på influensers verkar köpta i detta val eller känner en oerhörd längtan över berätta om deras tankar om val och vad de ska rösta! Det tycker jag är beklagligt. Många influnencer är långt ifrån insatta, och har egentligen ingen koll utan gjort sin bedömning efter Aftonbladet/expressen typ. Jag är medveten om att jag generaliserar! Många influencers har säkert koll men långt ifrån alla. De använder då sin makt på fel sätt.
    Jag menar INTE Anette specifikt!

 • yyMia skriver:

  Finns mycket att säga i frågan men nöjer mig med en teknikalitet; är du blind får du ta med dig vem du vill bakom skärmen då röstsedlar med punktskrift saknas i vallokalerna (kan beställas hem till den enskilda i förväg) och att personrösta är omöjligt utan hjälp.

 • Nini Tjäder skriver:

  Du är så ute och cyklar här.
  Har följt din blog i många år men nu slutar jag med det.
  Håll dig till det du är bra på dvs inredning och trender.
  Oinitierade politiska uttalanden bör du låta bli.

  • Inredningshjälpen skriver:

   Hej Nini
   Jag tror vi är ganska så överens där, du har ju varit flitig med dina otrevliga kommentarer här i bloggen under flera år och just Du är en av anledningarna till att jag måste granska alla kommentarer innan de publiceras. Var snäll och håll ditt löfte denna gången.
   Antte

 • Vickan skriver:

  Håller med dig! Så många inlägg och svar på inlägg som jag aldrig publicerar för jag orkar inte med alla negativa reaktioner som jag vet att det blir även om jag skriver något utan att ta ställning för något. Finns alltid människor som tolkar in en massa. Önskar mer respekt och vänlighet både på sociala medier och i verkliga livet 🙏🏼

 • Cilla skriver:

  Bästa inlägget från en blogg i det här ämnet! Hållet med om allt du skriver. Orkar knapp gå in på sociala medier längre för den låga nivån kring det här och alla som ska skrämmas och tala om för en vad man ska eller inte ska rösta på. Tack för det här inlägget och bry dig inte om de besserwisser ovan som inte tycker du har rätt att uttala dig om detta.

  • Annie skriver:

   Så sant!! Fundera starkt på att sluta läsa alla blogg där man försöker trycka ner sina åsikter (läs Annie Lööf i många fall, man kan ju nästa undra om C har mutat influncers, texterna är ju nästa kopierade från varandra) i halsen på en… Om jag skulle vara osäker på vem jag skulle rösta på skulle jag ju knappast läsa bloggar, utan partiprogram för att skaffa mig mer/ korrekt information!!

 • Vesna skriver:

  Så himla bra skrivet! Håller så med dig!
  kram

 • Sanna skriver:

  Jag tycker inlägget är rätt onyanserat.
  Och det inleds på samma sätt som vi ju inte vill. Man talar om vilka som gör och säger fel. Lyft fram det som är bra (som med Ebba) och vad du tror på. De tycker jag också att alla partier ska göra. Inte snacka ner andra.

  En sak som många glömmer är att det värdfärdssamhälle vi har idag och som många tar för givet (gratis skola, föräldraledighet, billigt dagis, sjukvård, fem veckors semester osv) hade vi ALDRIG haft om vi inte hade haft sossar och kommunister bakom spakarna. ; )
  Sånt tror jag på. ❤️

 • Unni skriver:

  Trodde detta var en inredningsblogg…

 • Jenny skriver:

  Jätte Bra! Du är klok som en bok <3

 • Moa skriver:

  Hej!

  Tack! Vill instämma med alla som uppskattar ditt inlägg! Ditt yttrande och Magda Gads kommentar om valrörelsen i år har varit mycket trevliga att läsa i en annars känslofylld debatt. Ni sätter fingret på en sjuk valkampanj, där det i år är viktigare att ”tycka rätt” och ”rösta med hjärtat”, än att låta alla människor ha rätt till sina egna åsikter och värna demokratin.

  Har i år saknat konkreta argument underbyggda med fakta och logik. Tycker vår valrörelse mer och mer liknar USA:s spektakel där känslorna styr och människor inte förväntas kunna tänka själv. Behandlar man en befolkning på det sättet tillräckligt länge blir den till slut imbecill och van vid att andra bestämmer vad de ska tycka.

 • Loop skriver:

  Nej. Nu blev det Insta inlägg ännu värre.
  Jag valde att ignorera det eftersom jag gillar din blogg och hyllade din baddräktsbild.
  Men… att onyanserat ta ställning för borgarna genom att endast ”analysera” S och VP samt dra det uttjatade kortet om VPK osv… nä, känns bara… larvigt och som en ännu en som går ut md vad den röstar på, om än i förtäckta ordalag.
  Är varken S eller V eller MP för den delen men den här typen av inlägg betackar jag mig för.

 • Alexandra skriver:

  Så himla bra inlägg!!!
  Det som är tråkigt här är inlägg med meningar som “du borde hålla dig till att skriva om inredning”. Tycker man så om alla andra bloggar också?
  Tycker att du ska skriva om precis vad du vill – i din egen blogg.

 • Sandra skriver:

  Bra skrivet, till största del, jag har bara en kommentar i all välmening, du skriver ”…ibland till och med en känsla av att man måste gå ut offentligt och berätta…”, är det inte det du just gjorde i och med ”jag skulle aldrig rösta på vänstern och SD”? Bara en vänlig tanke om att inte kasta sten i glashus även om jag håller med dig i sak. 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Situs Togel 4D Bo Togel Bandar Togel Deposit Pulsa hondatoto Agen Togel Deposit Ovo Togel Bet 100 Perak Bandar Togel Terbesar Toto Togel Bandar Togel Daftar Bandar Togel Terbesar agen togel deposit ovo situs togel 4d Slot Bonus 100 Situs Judi Slot Terbaik Slot Gacor Slot Pragmatic Link Slot Gacor Dingdong Togel Slot Deposit Pulsa Situs Slot Judi Online Agen Slot Online BO Togel 5 Bandar Togel Terpercaya Agen Togel Bet 100 Perak Toto Togel Agen Togel Resmi Bandar Togel Deposit Pulsa Dingdong Togel Situs Togel Terbesar Bandar Darat Togel Togel Toto Online Togel Singapore BO Togel Bet 100 Perak Agen Togel Deposit Pulsa Situs Bandar Togel Hadiah 4D 10 Juta 10 Situs Togel Terpercaya 5 Bandar Togel Terpercaya Situs Slot Deposit Pulsa Agen Slot Online Togel Hari Akun Slot Bet Game Situs Judi Slot Situs Judi Slot Resmi Game Slot Slot Game Bonus New Member 100 Agen Togel terpercaya 10 Situs Togel Terpercaya Agen Togel Online Agen Togel Singapore Togel Toto Macau Situs Togel Terpercaya 10 Situs Togel Terpercaya Situs Bandar Judi Togel Situs Togel BRI Online 24 Jam situs togel dan slot SITUS TOGEL DEPOSIT VIA DANA situs togel terbaik 5 bandar togel terpercaya bandar togel hadiah 4d 10 juta terpercaya BANDAR TOGEL HADIAH 4D 10 JUTA Situs Slot Bet 100 Perak situs bandar togel terpercaya Bandar Togel Deposit Pulsa Situs Slot Situs Slot deposit Pulsa Agen Slot Dan Togel Toto Slot Bandar Togel Hadiah 4D 10 Juta Situs Togel Online Situs Slot Togel Terlengkap Agen Slot BO Togel Agen Togel Online Situs Bandar Togel Dan Slot Situs Togel Togel Deposit Pulsa Slot Gacor Bandar Togel Lengkap Situs Slot 5 Bandar Togel Terpercaya Bo Togel dan Slot Toto Togel Judi togel Togel Hadiah 2D 100rb Bandar Togel Dan Slot Togel Bet 100 Lotre Togel bandar darat togel 5 bandar togel terpercaya Situs Togel Terpercaya bandar judi terpercaya Bandar Togel Terbesar Bandar Togel Online bandar togel bandar togel terpercaya hadiah terbesar judi togel bandar togel terbesar situs judi online bandar togel terbesar Togel Online Bandar Togel Bolak Balik Dibayar Bandar Togel Lengkap situs togel Bandar Togel Togel Hadiah 4d Terbesar bandar togel hadiah terbesar Bandar Togel Hadiah 4d Terbesar judi togel Togel Online Terbaik Situs Togel Terbesar Bandar Lotre Togel Togel Kamboja Dingdong Togel Bandar Togel Terbesar dan Terpercaya Bandar Togel Terpercaya Daftar Bandar Togel Togel Deposit Via Dana 5 Bandar togel terpercaya agen togel terpercaya slot online Situs Bonus New Member Slot Gacor 10 Situs Bandar Togel Slot Online Agen Slot Online Slot Pragmatic Slot Pragmatic Agen Togel Lengkap Bandar Togel Hadiah 4d 10 Juta Slot Resmi Bo Togel Situs Togel Terpercaya 5 Bandar Togel Terpercaya Agen Bo Togel Bandar Togel Slot Pragmatic Judi Slot Pragmatic agen togel online Agen Togel Terpercaya toto togel 5 Bandar Togel Terpercaya Bandar Togel Terpercaya Bandar Togel Online Situs Togel Resmi Agen Slot Judi Slot Online 10 Situs Togel Terpercaya Slot Pulsa Tanpa Potongan Situs Slot Gacor Bo Togel Togel deposit pulsa Agen Judi Slot Online Terpercaya Situs Slot Gacor Mesin Slot Bandar Togel dan Slot Agen Judi Slot Pragmatic Slot Online Via Dana Link Slot Gacor Situs Game Slot Online SITUS SLOT ONLINE GAME SLOT Agen Togel Terpercaya Bandar Togel Slot Bandar Togel dan Slot Bandar Togel Terpercaya Hadiah 4d 10 Juta Bo Togel Bandar Togel Deposit Pulsa Bandar Togel Terpercaya Bandar Togel Hadiah 2d 100rb Slot Pragmatic 5 Bandar Togel Terpercaya Bandar Darat Togel Bandar Togel Dan Slot Bandar Togel Hadiah 2d 100rb Bandar Togel Hadiah Terbesar Bandar Togel Lengkap Bandar Togel Online Bandar Togel Terbesar Daftar Bandar Togel Tertua Agen Slot Bonus 100 Agen Togel Mesin Slot BANDAR TOGEL HADIAH 2D 100RB Bandar Togel 77 TOTO SLOT 5 Bandar Togel Terpercaya 5 Bandar Togel Terpercaya 2022 Situs Judi Slot Terbaik Bandar Darat Togel Bandar Lotre Togel Bandar Togel Bet 100 Rupiah Bandar Togel Bet 100 Bandar Togel Hadiah 4d 10 Juta Terpercaya BANDAR TOGEL HADIAH 4D 10 JUTA Bandar Togel Terpercaya BANDAR TOGEL TERPERCAYA HADIAH TERBESAR Bandar Togel Terbesar BANDAR TOGEL LENGKAP Bandar Togel Hadiah Full Togel Online Bandar Togel Resmi Bandar Togel Terbaik Bandar Togel Terbesar Situs Slot Online Bandar Judi Slot Online BANDAR JUDI SLOT ONLINE BANDAR TOGEL TERPERCAYA KUMPULAN SITUS JUDI SLOT 4D Situs Bandar Togel Hadiah 4d 10 Juta LINK BANDAR SLOT TERPERCAYA Daftar Bandar Togel Terbesar Dan Terpercaya Daftar Bandar Togel Tertua Dingdong Togel Daftar Situs Judi Slot Online BANDAR TOGEL TERPERCAYA AGEN JUDI SLOT ONLINE TERPERCAYA DAFTAR JUDI SLOT ONLINE Slot Pragmatic BO JUDI SLOT ONLINE DAFTAR SITUS SLOT GACOR Nama Nama Situs Judi Slot Online Terpercaya Togel China Bandar Judi Slot Online SITUS JUDI SLOT DEPOSIT PULSA Situs Slot Deposit Pulsa Togel Kamboja Agen Togel Resmi AGEN SLOT ONLINE Slot Bonus New Member 100 LINK BO TERPERCAYA SITUS SLOT GACOR Slot Gacor Agen Judi Slot Online Resmi DAFTAR NAMA NAMA SITUS JUDI SLOT ONLINE DAFTAR SITUS JUDI SLOT ONLINE AGEN TOGEL RESMI DEPOSIT PULSA Toto Slot Agen Judi Slot Gacor SLOT ONLINE KUMPULAN NAMA SITUS SLOT ONLINE TERPERCAYA Bandar Togel dan Slot GAME SLOT ONLINE Togel Bandar Darat BANDAR TOGEL TERBESAR TOGEL HADIAH PRIZE 123 BANDAR TOGEL TERPERCAYA Agen Slot Online Situs Slot Deposit Pulsa Situs Judi Online Situs Slot Online Situs Judi Togel Situs Judi Slot Online Terpercaya 5 Bandar Togel Terpercaya Toto Slot Agen Judi Slot Online Situs Slot Terbaru Togel Deposit Pulsa Slot Online Situs Judi Slot Online Terpercaya Slot Pragmatic Bandar Togel Bet 100 Perak Situs Slot Slot Deposit Pulsa Slot Mpo Situs Judi Slot Online Slot Online Terbaik dan Terpercaya Game Slot Agen Slot Pulsa Slot Gacor Agen slot dan Togel Agen Judi Slot Online Terpercaya Togel dan Slot Agen Togel Slot Gacor Slot Gacor Agen Judi Slot Online24Jam Slot Gacor Judi Online Judi Slot Online Bo Togel Slot Online Sultanplay Situs Judi Slot Online Situs Mpo Slot Gacor Slot PG Soft Slot Online Sultanplay Situs Togel Online Agen Judi Slot Online Situs Togel dan Slot Online 10 Situs Togel Terpercaya 10 SITUS TOGEL TERPERCAYA Slot Online Terpercaya Joker Slot Bandar Togel Dan Slot Bandar Togel Hadiah Full Bandar Togel Hadiah Terbesar Bandar Togel BANDAR TOGEL TERPERCAYA Akun Togel Resmi Togel Macau Togel Kamboja Slot Deposit 5000 Slot Terpercaya Togel Singapura Toto Macau Nama Nama Situs Slot Online Bandar Togel Kamboja Bandar Togel Terpercaya Togel Hadiah 4d 10 Juta Terpercaya Agen Slot Agen Judi togel Resmi Situs Togel Terpercaya Situs Togel Terbesar Bandar Toto Terpercaya Agen Slot Gacor Togel Hongkong Judi Slot Online Hondatoto Ojktoto agen slot agen togel resmi togel online agen togel terpercaya agen togel slot online bandar togel situs slot bandar togel online judi slot agen bandar togel agen togel situs judi slot slot online 5 bandar togel terpercaya bo togel terbesar agen slot judi togel online agen togel terpercaya situs togel terpercaya slot online bo togel slot online bo togel bo togel agen togel online agen togel online bo togel deposit via pulsa bet 100 tanpa potongan agen togel terpercaya https://www.cansbar.com/cgi-bin/ toto slot bo togel bo togel idn slot bo togel judi togel online slot gacor https://www.veracruzanos.info/wp-admin/js/widgets/ murah slot situs judi slot situs togel resmi daftar bandar togel tertua slot togel agen togel resmi aman https://www.la-hunaudaye.com/wp-includes/pomo/ situs togel resmi bo togel situs slot situs slot nama toto togel togel online bandar togel terpercaya 10 situs togel terpercaya https://wegotpowerfilms.com/music/img/ judi slot online situs slot gacor situs agen toto togel resmi situs slot online terbaik 5 bandar togel terpercaya situs slot daftar togel bandar togel lengkap agen slot dan togel terpercaya bandar slot terpercaya dingdong togel agen judi togel situs togel situs judi slot situs togel bandar togel situs togel terpercaya bo togel hadiah terbesar togel 100 perak bo togel terpercaya seratus bandar togel togel 100 situs judi slot online togel hongkong togel sdy situs togel situs toto slot 4d terpercaya bandar togel terbaik togel singapore situs togel terbaik agen togel resmi situs judi slot online bandar togel hadiah 4d terbesar situs slot deposit pulsa agen judi slot online agen judi slot gacor online situs judi slot online togel macau togel macau nama situs togel terpercaya situs bo togel togel kamboja slot mpo situs judi slot terbaik bo judi slot online bandar togel hadiah 4d 10 juta daftar bandar togel terbesar dan terpercaya situs togel terpercaya agen judi slot Duta Jav bo togel situs slot online situs judi slot terbaik agen togel terpercaya situs togel online toto togel lengkap agen slot deposit pulsa tanpa potongan situs togel terbesar dan terpercaya agen togel terpercaya daftar togel toto online agen judi slot gacor online agen slot deposit pulsa tanpa potongan situs bandar togel lengkap situs togel terpercaya daftar togel toto online toto togel lengkap situs togel online bandar togel hadiah 4d 10 juta toto togel slot hoki agen slot dan togel terpercaya situs togel online terbesar agen slot dan togel terpercaya toto togel lengkap agen togel hadiah 2d 100rb bandar togel terpercaya togel wap dingdong togel daftar