Inred med belysning

*Sponsrat inlägg i samarbete med Lamp24.se*

Nu när vi går mot mörkare tider så vill jag i samarbete med Lamp24.se tipsa dig om hur du inreder med belysning så att du har rätt belysning i ditt hem och även förenar nytta med snygg design.
Ja, designlampor av olika slag har ju under de senaste åren snabbt seglat upp som storfavoriter när det gäller lyxiga inredningsdetaljer när vi inreder våra hem, restauranger och andra offentliga miljöer, och det finns ju otroligt många fina belysningsarmaturer att välja mellan i flera olika prisklasser.
En bra grundregel att ta till när det gäller belysning är att hellre välja flera olika belysningskällor i ett rum än en enda ljuskälla med ”mycket ljus”, ja faktiskt så många som 5-7 olika belysningskällor från olika lampkategorier bör man ha i ett rum om man ska inreda enligt belysningsproffsens tips och anvisningar.


Alla dessa behöver så klart inte vara dyra designlampor, men att addera en eller två sådana som man verkligen tycker om, och som ger extra stjärnglans till ditt hem kan jag verkligen rekommendera.
Ett bra sätt att komma igång är att utgå ifrån allmänbelysningen, dvs en taklampa som ger det övergripande ljuset i rummet och sen bygga på med punktbelysning och stämningsbelysning  i form av spotlights, riktade vägglampor, sänglampor, arbetslampor och vidare till mindre smålampor och levande ljus.
Just levande ljus kanske inte räknas till belysningen men tända ljus är riktigt mysigt, ja inte minst under årets mörka och kalla månader är det härligt med en massa värmeljus och stearinljus som ger både mysljus och värme i hemmet.

När jag har inrett mitt eget hem har jag i ärlighetens namn inte gått efter några särskilda tumregler när det gäller antalet belysningskällor per rum, men har ändå lyckats fylla kvoten med råge eftersom jag ständigt förälskar mig i nya ting och lampor i synnerhet.
I taket hänger det stora kristallkronor i olika stilar i vardera rum, samtliga fönsterkarmar och sidobord har var sin ljuskälla, massor med ljusstakar, spotlights i köket, badrummet och i hallen…
Ja, och så sent som nu i veckan slog jag till på den här fina mässingslampan och var även nära att slå till på denna i bohem-chic stil men där bromasde jag mig själv en smula.
Högt upp på önskelistan just nu står för övrigt en tjusig Taccia eller en Teraxacum från Flos, riktigt snygga båda två och designklassiker som kommer att hålla för evigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.