Gelato-tipset!

av | jul 16, 2018 | Mat

Gokväll fina bloggvän, kul att du kikar in här hos mig trots att det säkert är mängder med andra betydligt mer sommarbetonade aktiviteter som lockar just nu under rådande värmebölja.
Det är ju så otroligt varmt just nu att man mest vill bada och kyla ner sig ofta man kan, inte sant?
Värmen gör ju dessutom att man inte blir särskilt sugen på någon varm måltid, nja hade jag fått välja hade det blivit italiensk gelato för hela slanten, vi har ju dessutom den i särklass godaste gelaton som jag någonsin smakat oavsett vart i världen jag rest här i Malmö.
Helt sant, inget jag hittar på.

Allra oftast äter vi den på plats i glassbaren men det går också att köpa en större förpackning att ta med sig hem om man vill slå till med en riktig glassfest.
Gelaton ska dock helst inte frysas in igen (tror jag) men det brukar inte vara några problem här hos oss…eller hos någon annan som en gång smakat gelaton från Dolce Sicilia.
Man vill bara ha mer!
Vi köper nästan bara glass hos Dolce Sicilia här Malmö som är ett litet italienskt familjeföretag med egen tillverkning av gelaton direkt på plats där de håller till på Drottningtorget här i Malmö.

Så himla trevliga och duktiga på det som de gör, och gelaton tillverkas endast av de finaste ekologiska råvarorna som tex pistagenötter som man importerar från Sicilien osv, inga tillsatta färgämnen eller tillsatser utan bara äkta vara av allt.
Mina favoritsmaker är citronsorbet, ananassorbet, tiramisu och pistage, pistagen är magisk, den säljer nästan alltid slut i ett huj!
Har man en gång smakat deras glass, eller gelato om vi ska vara helt korrekta, ja då bleknar i stort sett all annan glass i jämförelse, så missa inte ett besök där om ni är i stan!!

Och på tal om gelato och Sicilien så måste jag rekommendera en dokumentärserie på Netflix för dig som är intresserad av matlagning, bakning och fine dining.
Jag gillar serien Chef’s Table som du hittar hos Netflix som sagt och där finns bland annat ett avsnitt som handlar om just ett familjeföretag med egen gelatotillverkning som jag nyss berättat om fast då på Sicilien och inte i Malmö.

Ha en fortsatt fin kväll!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *