Nya Noma

av | jun 5, 2018 | Mat, Okategoriserade

Den världskända danska stjärnkrogen NOMA har du säker hört talas om sedan tidigare, en mycket omskriven 2-stjäring Michelin restaurang som rankats som världens bästa restaurang hela 4 gånger, men som stängde ner på nyårsafton 2016 för att öppna på ny plats.
Och nu har nya NOMA som drivs av René Redzepi slagit upp portarna igen med ny fantastiskt fin location och inredningsdesign i samarbete med  arkitektfirman Bjarke Ingels.
Bilderna i detta inlägget är tagna av den duktiga danska fotografen Line T Klein för CN Traveller /Food & Drink.

Den nya restaurangen återfinns i ett gammalt militärområde  I närheten av  Christiania som består av flera må byggnader och själva inredningsstilen kan man väl enklast beskriva so nordiskt genuin, avskalad och inbjudande med ljusa lätta kulörer.
Maten som serveras på Noma kommer året att delas upp i tre olika säsonger, och menyerna följer varje säsong.
Vid nyöppningen nyligen inledde man med en skaldjurssäsong och varje rätt kommer att innehålla minst ett element från havet.
Från tidig sommar till tidig höst är det grönsakssäsong, då Noma utnyttjar sina egna odlingar, och från tidig höst till januari är det vilt- och skogssäsong då fokus är på svamp, kött, nötter, bär och höstens skörd.

Så himla härligt ser det ut och jag som länge har velat besöka NOMA och inte minst njuta av den fantastiska maten där, blev ju inte mindre sugen på detta efter att ha sett de här härliga inspirationsbilerna.

*Fotograf Line T Klein

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *