Josef Franks Blomstervärld

av | jun 5, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Årets sommarutställning hos Svenskt Tenn slår upp portarna idag och djupdyker i Josef Franks rika utbud av botaniska mönster och hyllar hans blomstrande textilier.
Här blandas favoriter som tulpan, förgätmigej och liljekonvalj med slingrande lianer, vinrankor och fruktmotiv – inspirerade av världens olika platser och kulturer i en blandning av verklighet och fantasi.
”Av de totalt 160 textila mönster som Frank ritade under sin karriär har endast tre av dem andra motiv än växtlighet i olika former; nämligen Terrazzo, Manhattan och Navigare. Franks blommönster är en blandning av verkliga sorter och fantasiväxter som samsas med varandra” säger Thommy Bindefeld Creative Director och marknadschef på Svenskt Tenn.

Naturen i sin helhet var en viktig komponent både för Josef Frank och Svenskt Tenns grundare Estrid Ericson som på helgerna tillbringade sin tid i sitt sommarhus Tolvekarna på Tyresö från vilket hon tog med sig blommor och kvistar att dekorera butiken med, och än idag fylls butiken varje vecka med färska blommor, inte minst i tesalongen som för tredje året i rad öppnar sin uteservering i samband med att sommarutställningen invigs.

*Pressbilder Svenskt Tenn

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *