Lightyears – Latest news 2018

av | maj 25, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Idag vill jag gärna visa dig de senaste nyheterna hos Lightyears som belysningsföretaget som ingår i samma koncern som Republic of Fritz Hansen.
Inte mindre än tre tjusiga nyheter ser vi hos dem, två pendlar och en bordsarmatur som jag tänkte att vi skulle kika lite närmare på nu.

Först ut har vi pendeln Dogu™ designad av den danska konstnären, keramikern och designern Michael Geertsen.
En skulptural och semi-transparent lampa med influenser ifrån Japan med referenser till de traditionella keramiska figurerna formade som djuriska och mänskliga varelser och som är mer än 10 000 år gamla.

Följt av Cross Plex, som nog får bli min personliga favorit av dessa tre nyheter.
En relansering av den kända danska arkitekten, designern och professorn Bodil Kjaer’s alster, en lampa tillverkad av akrylglas som hon designade redan 1961.
Bodil Kjaer’s design är ju även högaktuell hos Carl Hansen & Son Med en serie möbler för utomhusbruk som premiärvisades i Milano tidigare i vår.
Lampan föddes efter att Kjaer brände tidningar på levande ljus i hemmet – lösningen blev att designa en lampa som kunde ersätta de levande ljusen och ändå skapa samma ”hygge” i rummet.

Och sist men inte minst kommer nu takpendeln Orient i en uppdaterad version av borstad aluminium, ett lätt och elegant tillägg till den befintliga serien med varma och mörka färger och den är även en hyllning till originalkollektionen, där en svart, en kopparfärgad och en silverfärgad version presenterades.
Designad av Jo Hammerborg 1963 och återlanserades av Lightyears 2013.

*Pressbilder Lightyears

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *