Carl Hansen & Son lanserar kollektion med utemöbler

av | apr 19, 2018 | iSaloni Milan 2018, Mässor, Veckans Inredningsnyheter

Det danska designföretaget Carl Hansen & Son som kanske mest gjort sig kända för alla de tjusiga designstolar av ikoniska formgivare som man tillverkar på licens, är nu under designveckan i Milano på plats på mässan för att visa upp sina nyheter.
Den nyhet som jag personligen fastnade lite extra för den nya kollektionen med utemöbler som är designades av Bodil Kjær redan I slutet av 50-talet.
Kollektionen tillverkas av solid teak och innehåller en lounge-stol, ett litet sidebord, matbord och matstolar, en hammock och en solbed.

Kollektionen bär namnet Indoor Outdoor och detta kan man ju tolka antingen som att ”inne flyttar ut” eller också att man kan använda möblerna även inomhus om man så vill, och som du säkert vet så behåller teaken dess bruna nyans om man oljar in den noggrant medan om an inte oljar in den så blir den vackert grå med tidens gång.
Har man dock valt att börja med oljan måste man fortsätta med detta med jämna mellanrum.

I butik from september 2018

*Pressbilder Carl Hansen & Son

2 Kommentarer

  1. Inredningshjälpen » Lightyears – Latest news 2018

    […] lampa tillverkad av akrylglas som hon designade redan 1961. Bodil Kjaer’s design är ju även högaktuell hos Carl Hansen & Son just nu, det kanske du minns att jag bloggade om härom dagen? Lampan föddes efter att Kjaer […]

    Svara
  2. Inredningshjälpen » Lightyears – Latest news 2018

    […] lampa tillverkad av akrylglas som hon designade redan 1961. Bodil Kjaer’s design är ju även högaktuell hos Carl Hansen & Son Med en serie möbler för utomhusbruk som premiärvisades i Milano tidigare i vår. Lampan föddes […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *