Normann Copenhagen + Tivoli

av | maj 24, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Idag startar 3 Days of Design i Köpenhamn och detta evenemang kan enkelt beskrivas som danskarnas kortversion av vår Stockholm Design Week där alla kända designvarumärken bjuder in till öppethus i någon form för att visa senaste nytt hos respektive.
Designfest i Köpenhamn med andra, och och detta är även öppet för allmänheten så är du intresserad och har möjlighet så pågår detta i helgen.
En nyhet som visas upp är samarbetet mellan Normann Copenhagen och den anrika nöjesparken Tivoli som fyller hela 175 år i år.
Dessa båda kända danska varumärken har slagit sina påsar ihop och lanserar nu ett nytt varumärke och en första kollektion under namnet Tivoli som är precis som nöjesparken i sig, färgsprakande och lekfull!

Här ovan ser vi brickorna Peacock och vattenkannan i mässing som döpts till Divan.

De två bilderna ovan visar muggarna Lolli Cup samt lamporna Emperor

Lampan Pop och glasburken med lock som heter  Magic Jar

Vas-serien Panto i tre olika utföranden

 

Inspirationen till kollektionen och det nya varumärket Tivoli har hämtats från Grand Prix-spelet med de de cyklande postbuden, och all design är gjord av Normann Copenhagens egna designers som även svarar för förpackning och visualisering av produkterna.
Ett team om ca 15 personer shar arbetat koncentrerat med att ta fram produkterna och hela konceptet under ca ett halvår.
En del av kollektionen kommer att finna till försäljning på Tivoli, men i förlängningen hoppas man att det blir ett internationellt erkänt varumärke med många återförsäljare runt om i hela världen och det finns även planer på att addera möbler längre fram.

*pressbilder Normann-Copenhagen/Tivoli

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *