Fritz Hansen News 2018

av | apr 20, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Idag vill jag gärna passa på att visa dig senaste nytt hos danska Fritz Hansen som nu i samband med den internationella möbelmässan i Milano passar på och lanserar en rad fina nyheter.
Den stora nyheten, Chair NO1 designad av Nendo/Oki Sato visade jag ju en sneak peek av redan för någon vecka sedan, men nu finns det även fina pressbilder att kika på.

Stolen är konstruerad som ett pussel med 23 trädelar av både solitt trä och fanér, stolen sätts ihop för hand och varje del är tillverkad industriellt hos en belgisk familjeägd trätillverkningsfirma som grundades 1924.
N01 är tillgänglig i svartfärgad ek, naturlig ek och bok med dynalternativ i tyg eller läder.

Ovan ser vi de nya soffborden med samlingsnamnet Planner™ designade av den amerikanske formgivaren Paul McCobb på 50-talet , och dessa relanseras alltså nu av  Republic of Fritz Hansen™.
I Fritz Hansens upplaga introduceras borden Planner™ med en antingen gräddvit eller svartgrå marmorskiva som är bara 20 mm tjock och kännetecknas av sin naturliga och unika yta.

Vi ser även en rad nyheter som ansluter sig till Fritz Hansen’s accessoarer, en linje som introducerades under designveckan i Milano för två år sedan och som sedan dess uppdaterats med några få utvald produkter som matchar deras möbelsortiment i övrigt.

Ovan ser vi en korg/tidningsställ designat av den brittiska industridesignern Benjamin Hubert. Handtaget är tillverkat i massivt, ångböjt trä  och tillsammans med skalet i tryckpressat faner, att använda till förvaring av tidningar osv i vardagsrummet eller varför inte i köket?

Arne Jacobsen-favoritpall i form av den trebenta DotTM  kommer nu som en sofistikerad barstol.
DotTM som trebent barstol är perfekt för ett rymligt kök med öppen planlösning eller för ståskrivbordet hemma, och den enfärgade svarta versionen har ett modernt, dammigt-matt utseende och basen i svart pulverbelagt stål är ett fint komplement till den silkesmjuka sitsen i Cowboy-läder. 

Designstudion Studio Roso skapat speglarna ovan, vägghängda och kan antingen hängas horisontellt eller vertikalt och tillverkade av speciellt, halvtransparent glas som speglar tittaren vackert.

I samarbete med den danska tillverkaren av exklusiva, handtillverkade läderlådor, August Sandgren, är serien med attraktiva lådor tillverkade av överblivet läder från tillverkningen av stolarna ÄggetTM och SvanenTM.
En exceptionell tillverkningsmetod som  är baserad på en gammal bokbindartradition, där bokbindaren skickligt skärflar lädret.

Den grafiska kudden är efterföljaren till Objects-kollektionens befintliga kudde i mönstret Vertigo och precis som Vertigo designades Trapez-mönstret från början av Arne Jacobsen och demonstrerar den danske arkitektens och designerns minimalistiska uttryck. Kudden är stickad i ull och fylld med FossFlakes.

*Pressbilder Fritz Hansen

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *