IKEA Art Event 2018

av | mar 3, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Sedan några år tillbaka lanserar IKEA årligen ett så kallat Art Event för att hylla konstnärsskapet på ett eller annat sätt.
Ja, IKEA Art Event 2018 är det fjärde i ordningen och denna gången är det en hyllning till glaskonsten, dess figurer och inte minst en till samlaren av sådana som kanske inte är så vanlig idag som för 30-40 år sedan när många samlade på glasföremål som tillverkats i de småländska glasbruken.

Glasbruken i Småland är ju dessutom en historia i sig, idag finns inte dessa kvar i någon större utsträckning men ett sådant som fortfarande finns kvar är anrika Målerås och där är figurinerna som ingår i IKEA Art Event 2018 framtagna.
De lekfulla glasfigurerna som ingår i kollektionen är formgivna av Arkiv Vilmansa, Coarse, James Jarvis, Joe Ledbetter, Junko Mizuno, Ludvig Löfgren, Michael Lau and Nathan Jurevicius och gemensam nämner är just lekfullheten, det lite fantasifulla och pop-surrealistiska.

De munblåsta glasfigurinerna kommer att säljas under en geränsad period och i en limiterad upplaga med start i april 2018.

.
*Pressbilder IKEA

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *