Warm Nordic

av | feb 15, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Som jag berättade redan i min långa sammanfattning från Stockholm Furniture Fair 2018 så var det en del lanseringar av nya varumärken som skedde under veckan.
Jag nämnde ju tex norska Northern och även Warm Nordic som är ett nytt danskt designvarumärke, och det sistnämnda tänkte jag att vi skulle kika lite närmare på idag via deras pressbilder.
Det nya varumärket är skapat och drivs av Frans Longhi som även äger det kända danska varumärket Kähler som som jag har bloggat om vid många tillfällen här hos mig.

Här ovan ser vi lounge-stolen Fried Egg designad av Hans Olsen redan 1956, en sto som nu relanseras av Warm Nordic som innehar tillverkningslicensen för denna.
Hos warm Nordic kommer man att hitta design från förr, dvs relanseringar av tidigare design från främst 50- 60- talet, men även helt ny design som har samma stil som designen från den eran.
Produkterna kommer endast att säljas via deras egen hemsida och Paustian som Frans Longhi är delägare av.

Jag personligen blev inte så himla överväldigad av deras lansering/monter, det var lite för mycket retrokänsla över det hela, alldeles för mycket starka kulörer i kombination osv men som sagt så är smaken delad och tur är väl det.
Tänk vad trist om alla skulle gilla samma alltid.
Därmed inte sagt att jag skulle kunna tänka mig att plocka några russin ur kakan, bordet med keramik lagt med fiskbensmönster är riktigt fint tycker jag.

*Pressbilder Warm Nordic

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *