Kasthall – Katja

av | feb 16, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Jag har gillat anrika mattillverkaren Kasthall och deras mattor av väldigt hög kvalitet, tillverkade för hand här i Sverige av rena naturmaterial osv sedan många år, och har faktiskt ett par tre sådana mattor i min ägo.
Skäms nästan för att skriva det, men dessa ligger för tillfället i vårt förråd eftersom jag inte riktigt är ”inne på” den färgsättningen som mattorna har just nu, men men den som spar han har (fina mattor på lut).
De senaste nyhetslanseringarna från Kasthall har enligt min smak var lite slätstrukna, och inte gjort så stort intryck på mig personligen, men nu när de lanserar deras nya matta KATJA så faller jag pladask.

Så himla fin!
Älskar strukturmönstret och den dovt gröngrå nyansen Cloudy Grey.

”Katja är en rustik ullmatta med luggen klippt i två olika höjder i ett abstrakt organiskt mönster vilket för tanken till blad och växtlighet, primitiv mytologi och rörelse. Inspirerad av den svenska kläddesignern Katja af Sweden och hennes följsamma, mönstrade plagg i stickad trikå har Maja Johansson Starander arbetat med en tolkning och förnyelse av garnets corpus. Garnet som används har en extra stor volym vilket gör det möjligt att forma en lockig, krusig eller våfflad yta. Garnet är infärgat i mjuka naturtoner med djupare färgton på insidan än utsidan, vilket skapar ett spännande djup i den färdiga mattan. ”

Design Maja Johansson Starander

*Pressbilder Kasthall

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *