Carl Hansen & Søn – Latest News

av | feb 8, 2018 | Mässor, Stockholm Design Week 2018, Veckans Inredningsnyheter

Carl Hansen & Søn är ju ett känt danskt designvarumärke som vurmar starkt för det gedigna hantverket och inte minst ikonsik dansk design signerad Wegner, Mogensen mfl namnkunniga designers vars alster det har rättigheten att producera.
Mest känd i deras sortiment är nog den omtyckta Y-stolen, men det finns massor med annat fint i deras sortiment, så klart.
Nu under Stockholm Design Week 2018 är de dubbelt aktuella eftersom de dels är på plats på mässan och visar upp deras senaste nyheter, samt att de har premiäröppnat deras showroom/flagship store här i Stockholm på Karlavägen 67 nu i veckan, den andra i världen!

Senaste nytt på möbelfronten är bla Preludia Serien med design av den amerikanske formgivaren Brad Asacalon.
Serien innehåller en rad bod och stolar, en del syns i bild här ovan.

 

Nytt för nu, eller rättare sagt så är det två nyheter från förr, nämligen The Hunting Table designat av Børge Mogensen redan 1950 som åter ser dagens ljus, samt en soffa designad av Kare Klint.
Soffan lanserades ursprungligen som en 3-sits soffa men nu i den nya versionen så kommer den även som en 2-sist soffa klädd i läder och getskinn samt olika varianter av trä såsom ek, valnöt eller svartlackerad ek.

*Pressbilder Carl Hansen & Søn

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen » Stockholm Furniture Fair 2018 – ett svep över det hela

    […] med blått och gult i förgrunden var det även hos Carl Hansen & Son som var på plats för att visa deras senaste alster, förlåt relanseringar ska det vara, de har […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *