Fritz Hansen – 60 års jubileum med ny kollektion

av | feb 1, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

I år firar Fritz Hansen att det var 60 år sedan som de ikoniska stolarna  Egg™, Drop™  och Swan™ designade av Arne Jacobsen för hotellet SAS Royal i Köpenhamn såg dagens ljus, och som allt sedan dess är älskade designstolar världen över.
Även hotellet i fråga har uppdaterats och renoverats de senare åren och även denna jubilar vill Fritz Hansen lyfta fram lite extra.

Och för att hylla dessa stilikoner lanseras nu en jubileumskollektion där stolarna kan kläs tex  i ett obehandlat naturläder kallat PURE som syns här i bild via pressbilderna, och man kan även sätta sin egen prägel när det gäller val av  material om man tex heller vill ha stolen klädd i SERA-ulltextil i någon fin kulör,  och man kan även få själva basen/stolsbenen med 23 karats guldbeläggning.
Samtliga fina naturmaterial som åldras med värdighet och får utsökt patina, ja helt enkelt fina designmöbler som bara blir vackrare med åren som går.

Även den fina sittpuffen designad av Cecilie Manz går att få i ett utförande med PURE-läder på ovansidan (limited edition), och här ovan ser vi även KAISER idell™ golvlampa i en jubileumsmodell med mörkbrun metallic som utförande.

Även pläden av finaste merinoull och med fiskbensmönster ingår i jubileumskollektionen.
Läs mer om denna HÄR

1958 Kollektionen

Kollektionen här ovan finns ute till försäljning från idag den 1 februari och kommer endast att finnas i en limiterad upplaga om 1958 st av vardera sort.

*Pressbilder Fritz Hansen

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *