Fritz Hansen Super Elleptical Monochrome

av | jan 3, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

I Januari månad duggar mässorna tätt, först ut för min del är IMM Cologne följt av Formex i Stockholm och därefter går även Maison & Objet av stapeln, en mässa som jag brukar besöka under hösten men som jag är sugen på att åka till redan nu eftersom ingen mindre än Cecilie Manz är utsedd till Designer of the Year 2018.
Detta kommer såklart bla Fritz Hansen  som har gjort många fina samarbeten med Cecile Manz att hylla på plats i Paris.

Fina inredningsaccessoarer från kollektionen Earthenware designade av Cecile Manz

En annan nyhet som jag antar kommer att visas av Fritz Hansen under Maison & Objet, är den nya versionen av deras Superellipsbord där bordsskivan är av en ny typ av supertåligt laminat i kombination med ben i samma färgställning, monokromt med andra ord, och ett ännu modernare uttryck än det traditionella med stålben, tycker jag.

Design  Piet Hein, Bruno Mathsson & Arne Jacobsen, ett omtyckt klassiskt bord som passar fint ihop med tex 7:an stolen eller Myran designade av Arne Jacobsen.

*Pressbilder Fritz Hansen

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *