Stilsäkra hemmet inför hösten

av | okt 15, 2017 | Annons, Sponsrat inlägg/reklam

Hösten innebär ofta slutet på en härlig period av frihet och semester, men ger dig också chans till en nystart.
I takt med att vädret blir sämre börjar vi tillbringa mer tid inomhus och därför är hösten en utmärkt tid för nya inredningsidéer.
Hösten 2017 innebär återigen mörka, murriga färger som mossgrönt, plommonlila och mörkblått, men också en hel del retro.
Stormönstrade fondväggar, färgglada tapeter, sammetstyger och kakel i vågade former gör intåg under hösten, gärna i kombination med stora gröna växter och rustika krukor. Knepet är dock att inte överdriva utan att hålla en smakfull balans mellan kitsch och klassiskt.

Inredningen blir extra intressant och personlig när du kombinerar unika retro detaljer med modern design.
Gamla vintageprylar som en telefon från 20-talet, en konsol-TV eller en retro mekanisk spelautomat i polerat stål med snurrande små frukter på hjulen , kan användas för nya och innovativa designidéer som ger en rolig och överraskande touch till ett modernt hem.
En gammal TV-apparat kan till exempel byggas om och fungera som växthus, barskåp eller akvarium. Spelautomaten är en fin pjäs i sig, som kan användas som en slags klättermöbel för gröna, slingrande växter och ljusslingor.
Om resten av rummet håller diskreta färger och former, kommer din stil fortfarande att kännas ren och klassisk, om än med en lite underfundig och lustfylld touch.

Ett annat sätt att lyfta dina rum är att ta in naturen och material som annars inte hör hemma inomhus. De senaste åren har vi använt betong och cement både för större och mindre inredningsdetaljer.
Dessa material, samt kvistar, stenar och gröna stora växter går i diskreta färger, samtidigt som de tuffar till pastellfärger och mjuka tyger.
En lampfot av betong, ljusstakar eller kanske ett gjutet bord med kraftiga, synliga kopparrör gör sig snyggt mot en grå eller brun färgskala, men också mot gammalrosa, ljust turkos eller vitt. Använd trädgrenar för att hänga upp din armatur eller bygg spartanska hyllor för dina böcker. Det behöver varken vara stora eller komplicerade dekorationer som lyfter rummet, utan snarare tvärtom – less is more. Om du bara har en eller två matchande detaljer som sticker ut, mot ditt annars väl inredda rum, kommer helheten vara både lekfull och stilren.

Ett sista tips för dig som gärna låter kreativiteten flöda och skapar på egen hand, är att återbruka. Om du renoverar huset, eller kanske besöker en gårdsloppis någon gång då och då, har du möjlighet att samla på dig material som verkligen kan förändra din inredning.
Gamla fönster och dörrar kan användas både i sitt slitna tillstånd och som nymålade och fräscha. En lantlig dörr kan bli ett bord genom att antingen måla om den och jämna ut ojämnheter eller genom att enkelt lägga en robust glasskiva ovanpå och montera målarbockar under.
Det nya bordet ger ett rustikt och lantligt intryck som fungerar både i matsalen och ute på terrassen.
Om man tar bort glaset från gamla fönster kan man montera spegelglas i ramarna eller helt enkelt använda den tomma ramen för sina klätterväxter, montera foton och kanske fästa en ljusslinga runt om.
Se dig om efter gamla lådor, cykeldelar, handtag eller andra föremål som går att återanvända till moderna designidéer.

*Reklam/sponsrat inlägg

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *