Vasen Dagg i svart!

Svenskt Tenn’s nya höstutställning med alltigenom mörka interiörer presenterar Josef Franks svarta, mönstrade textilier och möbler samt höstens stora nyhet: Carina Seth Anderssons succévas Dagg i solid svart kulör!

För tjugo år sedan visade Svenskt Tenn en helvit utställning och nu öppnar dess motsats, en svart utställning som fått sitt namn efter Josef Franks klassiska mönster ”Tre öar i Svarta havet”.
Alla föremål går i mörka färgtoner och väggarna är täckta av Svenskt Tenns svarta linnetyg, och tre stora ljuslådor sprider kallt ljus för att lyfta fram möblernas konturer ur den mörka omgivningen.

“Höstens utställning är vår samtida spegling av den vita utställningen, som 1997 blev omtalad för sitt sätt att visa Svenskt Tenns interiörer i ett då så modernt avskalat sammanhang. Den här utställningen bygger på mörker och kontraster, som gör att man upplever mönstren och möblerna på ett annat sätt” säger Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt Tenn.

I samband med utställningen kommer den populära vasen Dagg som knappast behöver någon närmare presentation, formgiven av Carina Seth Andersson, i en ny, nattsvart kulör.
Dagg lanserades 2009 som en del i en serie där vaserna Stubbe och Kotte också ingår, och den blev snabbt en succé.
Dagg finns sedan tidigare i rosa, brunt, blått och klarglas, och tack vare att den är så populär har Skrufs Glasbruk i Småland kunnat anställa fler glasblåsare, vars skicklighet verkligen sätts på prov vid framställningen av svart Dagg.

Daggvasen i svart finns att köpa både online och i butiken på Strandvägen från och med nu.
Pris: 3 800 kronor.

*Pressbilder Svenskt Tenn

1 reaktion på “Vasen Dagg i svart!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.