Tristan Auer – Designer of the Year 2017 (+skvaller)

Bonjour Paris!
Hoppas att du har en fin söndag, min är helt fantastisk precis som de andra dagarna har varit sedan vi kom hit i torsdags.
Paris är verkligen en helt fantastisk stad, så vackra byggnader överallt och det känns som inspirationen finns i varje vrå, jadi förstår nog vad jag menar, man behöver inte uppsöka någon särskild utställning, mässmonter osv för inspirerats, det räcker faktiskt att bara vara här….
Men det nöjer vi oss inte med såklart.

Jag tänkte starta med att berätta om Designer of The Year – Tristan Auer!

Hur fin är inte  soffan Les Bains i kulören mullvad!
Det är ju ganska tydligt förresten, att det är en trendkulör 2017 när det gäller soffor, och jag tror minsann att Lotta var först!!

Vi har avverkat ca 2 1/2 dag på själva mässan och jag har tittat på massa fina nyheter (kolla in denna sammetsdröm), träffat härliga nya och gamla kära bekantskaper i branschen och just det där att träffas live och inte enbart i etern är ju ibland det bästa med spana här tillställningar.
Fina nyheter, trender osv och något som jag gärna vill starta med att visa dig är utställningen för Designer of the Year 2017 som är ingen mindre än den franske designern Tristan Auer.
Tristan Auer startade sin designkarriär som lärljunge hos Christian Liaigre and Philippe Starck och startade 2002 en egen firma med namnet Izeu och har gjort samarbeten med företag som  Pouenat, Contardi, Holly Hunt, Taillardat, Christophe Delcourt, Ozone, Cartier mfl + att han har gjort och gör extravaganta hotellprojekt osv när det gäller inredningsdesignen.

Själva mässan i sig var en mycket färgglad historia, jag återkommer till detta, men detta avspeglade sig inte på Tristan Auers utställning som mer handlade om kontraster, olika materialval och såklart fanns hans mest kända alster som beskriver hans stil på plats.

Och förra året såg det ut så HÄR  när det var Ilse Crawford som stod i centrum!

En del av utställningen hade förärats en vintage Ferrari eftersom just vintagebilar är en av Tristan Auers största intresse och inspirationskällor.
Ferrarin i bild är Tristan’s egen och denna har renoverat och gjort helt ny inredning inuti.

SKVALLER

Rubriken utlovade även lite skvaller och detta är ganska så kvalificerat sådant.
Stockholm Furniture Fair har börjat lägga ut små ledtrådar om VEM det är som kommer att vara Guest of Honour 2018 under Stockholm Design Week, och hohoho jag VET vem det är!!!!(tror jag iallafall)
Om jag har rätt så är det ett mycket bra val, nej det var för milt sagt, ett DUNDERBRA val, och inte minst eftersom det är en designer som jag gillar väldigt mycket  och t om träffade personen i fråga häromdagen.

Enough said för nu jag återkommer så fort det är tillåtet att berätta…det är inte offentligt ännu men vet man så vet man.

Kram

1 reaktion på “Tristan Auer – Designer of the Year 2017 (+skvaller)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.