Hållbart i Vallastaden

av | sep 3, 2017 | Veckans Inredningsnyheter

Just nu pågår den stora Bo-mässan Vallastaden i Linköping, och jag har fått mängder med pressinbjudningar till de olika tema-husen osv som finns på plats och det låter onekligen spännande att åka dit tycker jag.
Mässan pågår t om 24/9 så vem vet kanske hinner jag med en tur dit efter att vi har varit i Paris.
En av inredningarna som gjorts till Vallastaden står inga mindre än Residence Magazine och designern Emma Olbers bakom, och i fokus står hållbarhet och en skonsam inredning som värnar om miljön.

Via bilderna här ovan får vi kika in i Emma Olbers kombinerade designstudio/boende och här har varje detalj från möbler till väggfärg valts med största omsorg.
Lång livslängd och rena material som går att återvinna har varit fokus, och just detta är ju något som starkt förknippas med Emma Olbers och hela hennes designfilosofi.

”När man köper en ny möbel är det viktigt att tänka på att den är av bra kvalitet så att den kan hålla länge. Men det är också viktigt att den ska kunna återvinnas när den inte längre kan användas. Vilket betyder att du ska kunna separera materialen, och att materialen är ärliga och rena – dvs inte uppblandade”, förklarar Emma Olbers.

”I den här inredningen har Emma koncentrerat sig på koldioxid-utsläppen, dvs var vi i vår bransch bränner mest koldioxid, samt ett cirkulärt sätt att tänka runt inredning. Som tidning är det viktigt att ta ställning. Residence är en kvalitetstidning som i första hand bjuder på inspiration, men vi vill också vara en god förebild och visa hur man som konsument kan tänka långsiktigt på miljön,” säger Hanna Nova Beatrice, som är chefredaktör för tidningen.

Ni kan läsa mer om projektet i oktober-numret av Residence, och från och med i höst kommer Residence även ha en stående sida med smarta miljöval i tidningen.

*Pressbilder Residence Magazine

 

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen » Ny vecka nya äventyr

    […] bildcollaget ovan ser vi veckans Hemnet-span, Emma Olbers + Residence goes Vallastaden, senaste nytt från Nordstjerne och trendalert på rosa marmor, höstnyheterna hos Åhléns, […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *