Bernadotte & Kylberg i samarbete med Duni

av | sep 2, 2017 | Veckans Inredningsnyheter

I veckan var jag inbjuden till en pressvisning arrangerad av Duni som ville visa senset nytt ifrån dem, och det är inte vilken nyhet som helst utan ett designsamarbete med Bernadotte & Kylberg
Jag hade ju inte möjlighet att gå på pressvisningen eftersom jag är tillbaka i Malmö, men fick skickat pressmaterialet såklart!
Tillsammans med Duni har nämligen nyss nämna designerduo tagit fram en hållbar kollektion som heter Amazonica, som innehåller engångsartiklar som är tillverkade av växtbaserat och nedbrytbart material som som bagass och CPLA samt servetterna som görs i ett FSC-certifierat och komposterbart biomaterial.

Inspirationen till servisen kommer från näckrosens form, och fokus under designprocessen har legat på att skapa en kollektion som frångått tanken på ”traditionellt porslin” och istället lyfta materialets egenskaper och inte minst att låta maten stå i centrum.

Amazonica är en del av Dunis limited edition-serie Designs for Duni och ingår även i ett sortiment av miljöanpassade produkter kallat Ecoecho. Kollektionen visas för första gången vid ett pressevent i Stockholm den 31 augusti.

Amazonica kommer att finnas i utvalda butiker och i Dunis webbshop från januari 2018.

*Pressbilder Duni

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *