Stadsmissionen Sommarlov (reklam)

Midsommarveckan är här och med den kom strålande sol och sommarvärme till Sverige, och vid detta laget har nog alla skolor i vårt avlånga land firat skolavslutning med allt vad det innebär.
Säkerligen är det en riktigt härlig känsla för de allra flesta, med ett långt härligt sommarlov utan måsten och krav, och med roliga äventyr och upplevelser tillsammans med kompisar och familj som väntar.

För en del barn innebär sommarlovet dock även oro en hel del ångest när den trygga vardagens rutiner rubbas, ja det finns nämligen många barn som lever i fattigdom här i Sverige år 2017 även om vi kanske inte riktigt tror det.
När skolor och fritids stänger står många barn utan trygga vuxna omkring sig och även utan maten som serveras i skolbespisningen som kanske är deras enda riktiga mål mat för dagen.
Ja, tråkigt nog så finns det barn som tvingas gå till sängs hungriga även här i Sverige, medan de flesta av oss lever i överflöd.

För att hjälpa fattiga familjer och deras barn i synnerhet, arrangerar Stockholms Stadsmission aktiviteter för barn och familjer som har det extra tufft i vardagen.
Det handlar både om dagsutflykter och längre kollovistelser, kanotpaddling, tivolibesök osv under sommaren, och aktiviteterna ger gemenskap och ljusa minnen som varar länge.
Stadsmissionens verksamhet pågår såklart hela året om, och hjälper familjer som har det svårt och bidrar med samtalstös, terapi och ekonomiskt stöd till de som behöver.

Känner Du precis som jag att du har så det räcker och blir över, och vill hjälpa dessa barn så kan du bli månadsgivare och bidra till att fler barn och familjer kan få en sommar värd att minnas.

Mer information får du kikar på videon här nedan

*Inlägget är skrivet i samarbete med Stadsmissionen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.