Hemtex + Plingsulli

av | jun 2, 2017 | Veckans Inredningsnyheter

Den här veckan är det högt tryck när det gäller inredningsnyheter, inte minst tack vare designdagarna 3 Days of Design i Köpenhamn, men det händer även en hel del här hos på andra sidan sundet.
Som senaste nytt från Hemtex som trillade in via ett pressmeddelande igår, nu har de nämligen ett nytt designsamarbete på gång minsann!

Samarbetet som kommer ut i butik vecka 30 har gjorts tillsammans med formgivaren Ulrika Gustafsson som även kallas för Plingsulli, så därav kollektionens namn.
Ulrika har hämtat motiven till sina nya mönster Pommum och Florentine från den nordiska naturen, och i hennes händer förvandlas de från naturtrogna avbildningar till berättelser från en lekfull fantasivärld.

Ulrika Gustafsson är utbildad på HDK, Högskolan för design och kosthantverk, i Göteborg och arbetar som illustratör och mönsterdesigner.
Kollektionen innehåller allt från bäddset till produkter till det dukade bordet och kommer som sagt ut till försäljning i vecka 30.

*Pressbilder Hemtex

2 Kommentarer

  1. Sisustusuutiset 22/2017 - Valkoinen Harmaja

    […] Hemtex julkaisee yhteistyömalliston muotoilija Ulrika Gustafssonin (Plingsulli) kanssa. Malliston tekstiilit ”Pommun” ja ”Florentine” ovat saaneet inspiraationsa pohjoismaalaisesta luonnosta, joka sulautuu malliston kuoseissa leikkiseksi fantasiamaailmaksi. Mallistoon sisältyy mm. lakanasettejä, kattaustekstiileitä ja tuotteet tulevat myyntiin Hemtex-myymälöihin viikolla 30. Lisää kuvia Inredninshjälpen-blogissa. […]

    Svara
  2. Inredningshjälpen » Senaste nytt på inredningsfronten

    […] Spana in senaste designsamarbetet hos Hemtex HÄR. […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *