Oksen™ Lounge Chair

av | maj 22, 2017 | Veckans Inredningsnyheter

Idag via ett rykande färskt pressmeddelande från det danska designföretagen Fritz Hansen™, fick jag reda på att de nu relanserar fåtöljen  Oksen™ Lounge Chair designad år 1966 av självaste Arne Jacobsen.
En fåtölj i lyxsegmentet precis som The Egg Chair som är en av mågs ikoniska möbler designade av Arne Jacobsen, men denna oxe som nu åter ser dagens ljus särskiljer sig litegrann från de övriga eftersom den är betydligt mer rubust i sin stil.

Inför relanseringen som sker nu i år har Fritz Hansen’s designteam modifierat måtten något för att anpassa den till designmöbler av i dag, en inte helt lätt uppgift då Arne jacobsen inte efterlämnade några ritningar för den här modellen.
Fåtöljen premiärvisades nu i maj under New York Design Week och kommer ut till försäljning hos Fritz Hasen och deras återförsäljare i oktober 2017

*Pressbilder Fritz Hansen

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *