Mimou AW2017

av | maj 17, 2017 | Veckans Inredningsnyheter

Den här veckan är det pressvecka uppe i Stockholm där en väldig massa höstnyheter visas upp, jag hade först tänkt att åka upp för en mängd samlade pressvisningar men sen kom det annat emellan.
Dock tänkte jag visa upp så mycket jag hinner från mina favoritvarumärken och deras kommande nyheter, och ett sådant varumärke är det svenska designvarumärket Mimou.

Minous fina keramikserie Pure tillverkad i norra Thailand är ingen nyhet i sig, jag har sådant porslin här hemma hos oss och det är otroligt vackert.
I höst lanserar Mimou nya servisdelar, ett minifat som är från allt som smyckesfat till efterrätter, en större modell av den populära vingskålen samt fler servisdelar i mönstret Stain.

Även textilkollektionen Bliss med handvävda bomullstyger finns sedan tidigare men till hösten lanseras en ny kudde med fjäderfyllning samt ett ”täcke-fodral” som båda med baksida av handvävd hampa samt juteband i sidorna.
Även Mimous grova handvävda hampatyg har använts till två nya kuddar som döpts till Arc och Mayfair.

Också kommer det såklart fina tapetnyheter från Mimou framåt hösten, och den här gången har Mimous grundare och kreativa chef Malin Karstenson lekt med ljuset, skapat fina reflektioner osv med hjälp av matta och blanka material i fin kombination.

Den nya kollektionen heter Elusive (vilket betyder gäckande) och här har Mimou tagit fasta på flyktigheten och ljuset som tillför en tapetserad vägg ytterligare en dimension.
Kollektionen består av fem mönster: Re ections och Arches, Lotus Lake och Poppy som lanserades förra året samt klassikern Nippon i nya färgställningar.

*Pressbilder Mimou

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *