Layered – Recycled Collection

Inom kort lanserar Layered kollektionen Recycled Collection, en kollektion där mattorna vävts av ett material av återvunna PET-flaskor.
Återvunnet material i all ära, men jag lyssnade nyligen på ett ett kort anförande av Nirvan Richter som hade så kloka ord att säga om återvunna material vs att använda så rena och naturliga material istället att de aldrig behöver återvinnas på det sättet, utan lever vidare i dess ursprungliga materia istället.
Ah, jag ska inte bli djuplodande i det ämnet, men återvunna material är inte enbart av godo, ju fler gånger ett material bryts ned och omvandlas till något annat, ju mindre substans finns det kvar, dvs till slut tillverkar vi produkter av skräp som inte håller särskilt länge.
Bilderna här ovan är tagna av modefotografen Alexander Wessely, och helt klart ett annorlunda sätt att visa mattorna jämfört med tidigare välstylade pressbilder från Layered.

Tipstack till Alexandra

2 reaktioner på “Layered – Recycled Collection”

  • Martin skriver:

    Gillar när du kommenterar olika nyheter. Håller helt med dig/Nirvan. Självklart vore det bättre att använda ett mindre resurskrävande och mer naturligt material, som dessutom klarar användning och slitage på lång sikt.

    Personligen har jag alltid varit tveksam till ovan företag då de erbjuder handknutna mattor till väldigt låga priser. Hur mycket kan bli över till arbetaren efter den dyra adressen, fotografer, stylister, PR-byrån, ägarna, fraktbolag etc. har fått sitt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.