Hästens i samarbete med Bernadotte & Kylberg

Igår släppte Hästens nyheten om deras nya designsamarbete som de gjort tillsammans med inga mindre än Bernadotte & Kylberg.
Nyheten släpptes igår vid en pressvisning i Milano som står i designhändelsernas centrum denna veckan.
Arbetet har pågått under ca två och resultatet är två nya mönster som heter Appaloosa och Marwari, en textilnyhet med andra ord och ingen ny sängmodell som lanseras.

De nya mönstren är framtagna för Hästens sängmodell 2000T och tillverkas av särskilt utbildade hantverkare och inspirationen till de båda namnenkommer från hästraserna med samma namn, Appaloosa med sin oregelbundet fläckiga päls och Marwari med sin mustiga bruna päls.

Appaloosa hämtar inspiration från kubismen och är en modern omtolkning av Hästens klassiska blåvita mönster. Genom vävningen originalfärgerna får det nya mönstret fyra färgfält som utgör en grafisk abstraktion och ger en känsla av rörelse.

Marwari är en grafisk tolkning med inspiration hämtad från klassiska sadelgjordar och är en hyllning till Hästens ursprung som sadelmakare.
Sängen innehåller bland annat läderbitar som färgats med naturliga färgämnen, vilka utgör en ram vid sängens bas och sänggavel.

*Pressbilder Hästens

1 reaktion på “Hästens i samarbete med Bernadotte & Kylberg”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.