En ny söndagsrutin

av | mar 5, 2017 | Design

IMG_4805

Jag minns inte om jag har berättat det tidigare, men jag tror jag har nämnt det vid något tillfälle, att en av våra söndagsrutiner här hemma hos oss är att jag gör min supergoda köttfärssås eller Bolognese om man vill vara lite internationell.
En ganska basic variant med ekologisk blandfärs, mycket lök + lite vitlök, riven morot och mycket tomatpuré som får bränna på ordentligt i pannan för extra smak, salt, peppar och färska kryddörter som oregano och timjan.
Det där får sen stå och puttra (ju längre desto bättre) och mot slutet tillsätter jag även lite eco-grädde (aldrig den där med skruvkork med massa tillsatser för extra hållbarhet), också gör jag så pass mycket att det räcker även till en middag mitt i veckan, perfekt att ha till hands och funkar även om man vill göra lasagne.
Så.
Men det där har vi haft som stående rutin sedan länge, den nya rutinen är att jag har bestämt mig för att utmana mig själv me att baka någon typ av kaka så att jag blir bättre på det där.
Somliga söndagar har resultatet i stort sett åkt rakt ned i soporna, men idag mina vänner blev det ett kalas med strykande åtgång när jag gjorde en riktigt saftig och god mjuk nötkaka.
Så enkelt att göra och så himla gott!

3D7A3556

Mjuk Nötkaka

100 gram hasselnötter
100 gram smör
2 stycken ägg
2 deciliter strösocker
2 deciliter vetemjöl
2 teskedar bakpulver
1 deciliter mjölk
Ugn: 180°

Gör så här
1 Mal nötterna (släng ner i vanlig blender ca 1 min)
2 Smält matfettet och låt det svalna.
3 Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjöl med nötter och bakpulver. Rör ner det omväxlande i äggsmeten med smält matfett och mjölk.
4 Rör till en jämn smet. Häll smeten i smord och bröad 1 1/2 liters form. Grädda i nedre delen av ugnen i 40–45 minuter.
5 Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får kallna.

Nästa gång ska jag dock experimentera litegrann heheh (därför jag misslyckas när jag bakar) och addera lite grovhackade valnötter samt mosad banan, så att det blir som sån där god banankaka som ofta finns på frukosten i Asien.

Kram

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *