IRE lanserar sofforna Hanna & Como

image

Idag premiärvisade välkända IRE Möbel där Emma Olbers under 2016 tillträdde som kreativ chef, upp två nya och mycket tjusiga soffor under en pressvisning på caféet Pom & Flora i Stockholm.
Jag önskar att jag haft möjlighet att vara där, men såhär en och en halv vecka före Stockholm Design Week, så lät det sig inte göras.

image

Vi startar med Emma Olbers egen soffa Hanna, som är en systerprodukt till den omtyckta Hanna-fåtöljen som Emma designade för IRE för några år sedan, och som redan känns som en klassiker, tycker jag.
Och nya tillskottet är en soffa i samma stil som fåtöljen, med väl tilltaget sittdjup vilket gör att den även fungerar fint som en extra sovplats vid behov.

image image

Tillverkad av vitpigmenterad eller oljad ek som vi ser mycket av just nu, samt linnetextilien Field, producerat i Belgien av lokala råvaror.
Linnets sobra färger ger en förnimmelse av torkat gräs. Den svenska naturen löper som en röd tråd genom hela Ires kollektion för 2017 med toner av havre, honung, dimma och ängsblomster.

Emma Olbers berättar:
”För mig är arbetet med miljöfrågor viktigt och jag har länge velat göra en soffa med synlig stomme. Jag tycker att det på något vis känns ärligare mot konsumenten som då kan se konstruktionen tydligt. Förstår man hur en soffa är konstruerad blir den också lättare att vårda, laga och återvinna. Jag tror det är framtiden. Att göra en möbel som är tydlig och inte försöker dölja något, säger Emma Olbers, designer och kreativ chef hos Ire. Överlag tycker jag mycket om Ires satsning på kvalitet, hållbarhet och komfort. Vi vill göra möbler med långsiktighet i fokus. Jag hoppas vi håller på att förändras från en slit- och slängkultur till att köpa saker som består”

image

Soffa nummer två som lanserades heter Como och har designats av ingen mindre än Mattias Stenberg.
Men lite mjukare soffa med härligt rundade former, och eftersom den består av lösa moduler så kan denna varieras i storlek i det oändliga, och går även att få som hörnsoffa om man hellre gillar det.

image image

image Pressbilder IRE Möbel

Soffor av den här typen är riktigt trendigt just nu, mjuka linjer och bulliga former. och utan lösa plymåer, ja hela soffan ska vara i ett stycke om du förstår vad jag menar.
Snygg detalj med den synliga sömmen, en riktig fullträff tycker jag, och det ska bli mycket trevligt att kika närmare på IRE’s nyheter under Stockholm Design Week & Furniture Fair.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

1 reaktion på “IRE lanserar sofforna Hanna & Como”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.