IKEA lanserar SPRIDD (crazy collection)

av | dec 9, 2016 | Design, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

IKEA.
Det finns alltid något nytt som händer och värt att rapportera om i kölvattnet av denna gigant till producent av möbler, kök, inredningsdetaljer, mat, cyklar osv osv.
I veckan presenterades deras senaste årsredovisning där de totala  intäkterna för IKEA Group (Ingka Holding B.V. och dess kontrollerade enheter) under räkenskapsåret 2016 uppgick till 35,1 miljarder euro, en ökning med 7,4 procent jämfört med föregående år.
Under året hade IKEA varuhusen så mycket som 783 miljoner besök och nettoresultatet uppgick till 4,2 miljarder euro, hisnande belopp.
Man presenterade även sin hållbarhetsrapport, dvs satsningar/investeringar som görs för miljö och klimatfrågor och där presenteras en utökad finansiell ram på 1 miljard euro som öronmärks för investeringar i hållbarhet och som totalt uppgår till 3 miljarder euro.
Läs mer HÄR

Strålande resultat, miljöengagemang, produkter med fokus på hållbarhet osv i ena ringhörnan och som dess motpol så ser vi däremellan helt galna, och kanske onödiga kollektioner som lanseras av IKEA.
Eller?
Jag har tidigare ifrågasatt om vi verkligen behöver så himla mycket produkter som IKEA tar fram ideligen och lanserar som tillfälliga kollektionen liknande kollektionen SPRIDD, som kommer hos IKEA Sverige den 10 februari 2017.
Jag personligen skulle tycka att det vore ett steg i rätt riktning att istället våga satsa på en större bas av kvalitetsprodukter och dra ner på det gigantiska antalet slit och slängprodukter som vandrar ut från samtliga IKEA-varuhus, DET vore på lång sikt ett bra bidrag till hur vi ska ta hand om jordens resurser.
Less but Better, exakt så.

image

image

Samarbetet för kollektionen SPRIDD har IKEA gjort tillsammans med den brittiska modeskaparen Kit Neale, ett känt namn i modebranschen med eget klädmärke sedan 2012.
Kit Neal inspireras av ungdomskulturen och ledord som energisk, kaotisk och ung, beskriver kollektionen SPRIDD”, enligt IKEA. själva.
Festivalkänsla och en känsla av rörlighet, att vara på väg i livet som moderna nomader, är känslan som man vill förmedla till konsumenten.

127880-3

127880-2

127880

image

Bilderna här ovan är pressbilder från IKEA och om jag inte har helt fel för mig så är det styling som har gjorts av Dennis Valencia.
Vill du kika lite närmare på kollektionen SPRIDD, så kika på filmen (You Tube) här ovan.

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *