Pantone Colour of the Year 2017 ”Greenery”

av | dec 8, 2016 | Design, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

pantone-colour-of-the-year-greenery_dezeen_hero2

Idag släppte Pantone deras Colour of the Year 2017, en nyhet som hela världen väntar spänt på att få se ungefär vid den här tiden på året.
Förra året var det inte en utan två färger att kombinera som utropades men i år är det endast en kulör igen i vanlig ordning och det blev inget mindre än knallgrönt, grönskade grönt eller Pantone Greenery som är dess riktiga namn.

pantone-color-of-the-year-lee-eiseman-quote

Förvånande? Nej, inte helt oväntat kanske efter som det är stort fokus på grönt både visuellt och inte minst rent miljömässigt.
Snyggt? Nja inte enligt mitt tycke och min smak så jag kommer att fortsäte min inslagna, helt otrendiga bana även under 2017.

ethimo_cq92

ashbury-tapet

img_1307

3d7a7690

image

pantone-color-of-the-year-2017-greenery-15-0343

Här ovan ser du lite grön inspiration som jag har satt ihop och det är både bilder från Pantone, egna bilder, pressbild från Ethimo, tapetbild från Mimou och ett collage som jag har gjort med idel gröna saker.
Kolla gärna in den här filmen som Pantone först lade ut som en svartvit teaser, där får du se hur man blandar ihop den rätta kulören för Pantone Greenery Coloure of the Year 2017!

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

5 Kommentarer

 1. Suzanne

  Visit var det du som strosade förbi Pernilla Wahlgrens monter på Formex i dagens avsnitt?

  Svara
 2. Ninni

  Jag håller med Dig Anette,
  Nej Tack till denna färgton i hemmet….endast I form av och som levande blomma och växt…där är denna ton uppiggande och självklar för min del.
  Ljusa Kramar från Ninni.

  Svara
 3. admin

  Haha, jo jag har fått höra det nu ikväll helt enormt att det gick att känna igen 🙂

  Kram

  Svara
 4. Inredningshjälpen: HM Home SS17 – en liten sneak peek!

  […] avskalat och ljusa kulörer, ja inte en gnutta av den gröna kulör som Pantone utsåg som Color of the Year. Just den där gröna skira kulören som är så otroligt vacker i nattlig väg, dvs via naturlig […]

  Svara
 5. Inredningshjälpen: La Forêt Noire

  […] nyss här hos mig attraherade mig lite extra, och med tanke på att Pantone nyligen utnämnt Greenery som Colour of the Year 2017 så känns det lite extra aktuellt att visa upp miljöbilder från nya […]

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *