Iittala Ultramarin

av | nov 23, 2016 | Design, Okategoriserade

img_2457

De senaste åren har vi sett blått i alla dess nyanser som en solklar trendkulör både när det gäller inredning och mode, och ja det ser faktiskt ut att hålla i sig så ett tag till framöver.
Jag håller även med Maria i hennes iakttagelse att det är något ”på gång” med kombinationen blått och ljusa träslag…inte minst de purfärska pressbilderna från Iittala som landade nyss här hos mig tyder på detta!

9b3b55675fc6cce5_800x800ar

image

Under 2017 deltar Iittala i firandet av Finlands 100-årsjubileum som självständig stat, och gör det med att lansera ett axplock av deras mest klassiska produkter i en äkta blå ultra­marin kulör.
För att få fram den djupa lysande färgen har man tagit fram ett speciellt recept i Iittalas glasbruk i Finland som hyllning till renheten och den djupa värmen i den finska nationalkaraktären.

img_2456

img_2454

img_2455

Ljuslyktan Kivi av Heikki Orvola, Alvar Aalto-kollektionen och Kartio dricksglas av Kaj Franck har varit ultramarinblå i flera av de senaste tio åren och färgen har nu återupplivats i sortimentet Kastehelmi av Oiva Toikka.
Den munblåsta blå Finland 100-duvan av professor Oiva Toikka gratulerar sitt hemlands jubileum.

Alla produkter i ultramarin, inklusive Aaltovasen och Finland 100-duva har tillverkats av de skickligaste glasblåsarna på Iittala glasbruk.
Produkterna, förutom tallrikarna Kastehelmi, är förpackade i blå presentförpackningar och Aalto-föremålen är graverade med hänvisning till 100-årsjubileet.
Ett begränsat och numrerat sortiment på 2017 exemplar av Finland 100-duva tillverkas för firandet.

*Pressbilder och information via pressmeddelande från Iittala.

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

1 kommentar

  1. Lovikka

    Helt fantastiskt fin färg!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *