Formex Nordic Space (våren 2017)

av | okt 19, 2016 | Design, Okategoriserade

nordicspace_bild_3_a
Igår kom det ett pressmeddelande från Stockholmsmässan med sensate nytt gällande Formex, vårens trendtema på inredningsmässan heter Nordic Space!
Låt mig först säga att jag är otroligt imponerad över hur mässledningen lyckas komma på de här olika benämningarna gång på gång, som låter ungefär likadant som den förra mässanans tema, ja till och med beskrivningarna har på vippen varit de samma ibland.

”Nordic Space präglas av ett öppet sinne utan ängslighet. Det är inkluderande snarare än exkluderande. Här finns det utrymme för de expressionistiska uttrycken. Det artistiska tar plats i våra hem och konsthantverket är den nya designvaran”

Hm, visst låter det lite bekant?

Ledorden för vårens trendtema Nordic Space är utrymme, fritänkande, rymd, oändlighet och tillåtande. Uttrycket är personligt och det experimenteras med taktila ytor, mönster och allehanda tekniker. Samtidigt är formen i många fall reducerad och utsökt.

Låter också bekant och en smula flummigt.

Vårens trendtema Nordic Space består av tre trender:
Monolit – det reducerat enkla och stilrena möter naturmaterial med arkaisk form
Milk & Flowers – tillåtande volymer och fritänkande flyttar in i våra hem
Astronautica – ett grafiskt rent och lyxigt tema där rymden möter marina influenser.

Färger: kulörerna bygger vidare på höstens blå och röda linje som vattnas ur och som nu blir mycket ljusare med addering av rymdgrå nyanser.
Färgspråket är kliniskt, friskt och sportigt men har samtidigt mycket värme.

Material: hårda och fasta material med böljande, vikta, perforerade ytor som skapar mjuka effekter. Spegelglas, färgat glas, rostfritt stål, plast och färgad betong.
3D-tryck och flödande graderade färger skapar en illusion av mjukhet.

Formex äger rum 18-21 januari 2017 på Stockholmsmässan, och med den här förhandsbeskrivningen ser jagg fram emot en spännande inredningsmässa med illusioner av mjukhet, rymdfigurer och annat smått och gott.

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen: Formex Trendrestaurang goes Coco ”Funiverse”

    […] har det tolkat vårens  Formex-tema, Nordic Space, med ledord som fritänkande, rymd och tillåtande och skapat ett eget Funiverse, och av bilden att […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *