Kanelbullar i all ära

img_1496

Att det är kanelbullens dag idag den 4 oktober kan väl knappast ha undgått någon, och kanelbullar i all ära, men här tycker jag att du ska kika lite förbi bullarna och spana in brickan, kudden och underläggen som är designade av formgivaren Johan Adamsson med bas i Stockholm.

img_1498 img_1497

Kudden och underläggen ingår i serien Gertruds Rossö och finns även i en variant med samma mönster fast mot en creméfärgad botten.
Brickan med grafiskt svartvitt mönster heter Uno Krokstrand, och jag tyckte att det var kul att mixa de olika serierna för ett lite annorlunda uttryck än om man kör samma mönster rakt igenom.
Inspirationen till produkterna är hämtade från Bohuslän, och ja då förstår man ju genast varför det tex finns en krabba på kudden!

img_1499 img_1495

Inlägget är inte sponsrat men produkterna har jag fått som gåva från Johan Adamsson Design, och anledningen till att jag visar dem är dels därför att jag tycker att de är fina och dels för att jag vill lyfta fram svensk design vid tillfällen som ges.

3d7a8173

Kanelbullarna har jag inte bakat själv utan köpt hos Söderberg & Sara som bakar de godaste kanelbullarna, tycker jag.
För varför ska jag lägga tid och kraft på att trixa ihop kanelbullar (jag är ingen mästerbagare direkt)  när någon annan gör det så mycket bättre?

Kram

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.