Guest of Honour 2017 – Jaime Hayon

av | sep 19, 2016 | Design, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

fullsizerender

Idag tillkännagav Stockholm Furniture Fair vem som blir Guest of Honour vid 2017 års upplaga av designveckan i Stockholm, och det är ingen mindre än den spanske konstnären och designern Jaime Hayon !
Ett härligt val tycker jag personligen, och som jag har bloggat om vid ganska flitigt här i bloggen.
Känd för sitt lekfulla uttryck och sin mångsidiga formgivning och med hans säregna stil, har han alltså nu fått i uppdrag att göra en utställning på Stockholmsmässans entrétorg.

”Vi tycker att Jaime Hayon är en av dagens mest spännande och unika designer. Han verkar i gränslandet mellan konst och design och vi beundrar bredden i hans produktion, som omfattar allt från klockor till möbler och inredningar. Vi ser fram emot att se hans lekfulla uttryck, kryddat med humor och uppfinningsrikedom gestaltat i en utställning, som vi är övertygade om kommer att inspirera, utmana och uppskattas av våra besökare” säger Cecilia Nyberg, projektchef för Stockholm Furniture & Light Fair.

Jaime Hayon har samarbetat med glas- och keramikföretag som Baccarat, Lladró och Choemon, skapat möbler för bland andra Fritz Hansen, Magis, Ceccotti, & Traditionoch Moooi. Han har formgivit accessoarer för Bosa, Paola C, Cassina, Gaia & Gino, The Rug Company och inte minst BD Barcelona.
BD Barcelona’s showroom här i London besökte jag av en händelse tidigare idag, och hos dem firar man 10-års jubileum tillsammans med Jaime Hayon nu under London Design Festival.
Ett helt showroom med fin design av Jaime Hayon, passande inte sant?

img_1090

img_1091

Jaime’s fina Monkey Table som lanserades förra året i Milano och som nu även finns i en limiterad utgåva i rött med en numrerad och signerad mässingsbricka på själva bordet.
Ett sådant skull man ha!

3d7a7671

3d7a7658

3d7a7666 Foto:Inredningshjälpen

Jag blev inbjuden till BD Barcelona’s cocktailparty imorgon, så eventuellt piper jag dit en sväng imorgon igen, det ligger nämligen inte speciellt långt ifrån hotellet där jag bor.

Tidigare Guest of Honour har varit: Patricia Urquiola, Ronan och Erwan Bouroullec, Naoto Fukasawa, Konstantin Grcic, Giulio Cappellini, Ineke Hans, Paul Smith, Arik Levy, Inga Sempé, Oki Sato/Nendo, GamFratesi, Ilse Crawford och Barber & Osgerby.

Stockholm Furniture & Light Fair äger rum 7-11 februari 2017 på Stockholmsmässan och jag tror faktiskt att jag börjar längta redan nu tills det är dags igen!

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

6 Kommentarer

 1. Inredningshjälpen: &traditon köps upp av HAY

  […] och soffbord/sidebord har designats av Jaime Hayon som ju tidigare i veckan presenterade som Guest of Honor vid nästa års upplaga av Stockholm Furniture […]

  Svara
 2. Inredningshjälpen: Designbaren 2017

  […] Design Week och Stockholm Furniture Fair 2017. För någon vecka sedan avslöjades vem som blir Guest of Honour och idag släpptes nyheten om vem som har fått äran att iscensätta den uppskattade Designbaren, […]

  Svara
 3. Inredningshjälpen: Jag vann!!

  […] du att jag berättade om BD Barcelona’s 10-års jubileum tillsammans med stjärndesignern Jaime Hayon som de firade […]

  Svara
 4. Inredningshjälpen: b.d Barcelona – A perfect Christmas Candelabra

  […] mig att kika i deras riktning, och nu senast när jag var i London var jag och besökte deras showroom där. Lekfull och utsvävande design full av oväntade och roliga detaljer, inte […]

  Svara
 5. Inredningshjälpen: &tradition news 2017

  […] Jaime Hayon som ju kommer att vara Guest of Honour under Stockholm Design Week har ju designat Catch Chair som lanserades 2013, och nu har denna […]

  Svara
 6. Inredningshjälpen: Whimsical by Jaime Hayon

  […] med stormsteg, och som jag har berättat tidigare så är det designern Jaime Hayon som är årets Guest of Honour. Riktigt kul tycker jag som gillar Jaime’s lekfulla design , och kanske ser vi en lien sneak […]

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *